19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Turda și Câmpia Turzii au, împreună, patru consilieri județeni. Andreea Morar și Radu Borza de la PD-L (deși Andreea a absentat la depunerea jurământului din cauza unor probleme personale – ea va depune jurîmântul cu ocazia proximei întruniri a Consiliului județean Cluj), Andrei Nemeti de la UDMR și Lucian Nemeș de la PPDD, ne vor reprezenta în forul județean. Așa cum anunțam în urmă cu câteva zile, Lucian Nemeș a acceptat postul de consilier județean, în detrimentul celui de consilier local, la Turda, ceea ce îl scoate din scenariul conform căruia ar putea fi votat ca viceprimar la Turda. Oricum, din declarațiile tânărului om politic, am constatat că stăpânește de minune tactici specifice oamenilor implicați în politică, cum ar fi dezinformarea, lansarea unor zvonuri neadevărate sau trimiterea pe piste false atât a mass media cât și a publicului larg. De aceea, sfatul meu pentru colegii de breaslă este să-l trateze cu maximă atenție, până va învăța cu cine trebuie să aplice aceste cunoștințe pe care le are, de altfel, orice avocat, și cu cine nu.

În această dimineață s-a desfășurat la sediul Consiliului județean Cluj, ședința de constituire a acestui for, după structura politică rezultată în urma alegerilor din 10 iunie. La ședință participă atât prefectul Gheorghe Vuşcan, care supraveghează legalitatea şedinţei, dar şi proaspătul președinte al Consiliului județean Cluj, Horea Uioreanu. Ședinţa a început cu o pauză pentru că, după intonarea imnului naţional şi aprobarea ordinii de zi, legea spune că trebuie să se  constituie grupurile de consilieri judeţeni, iar fiecare dintre acestea să-și aleagă un lider.

Grupul USL format din 16 membri ai  Consiliului judeţean nu va exista, întrucât din el s-au format două grupuri: cel al consilierilor județeni PSD va fi condus de șeful județean al acestui partid,  Remus Lăpuşan,  iar cel al consilierilor PNL, de către Marius Mânzat. Fostul vicepreședinte al Consiliului județean, Alexandru Coroian, va fi liderul grupului PD-L, turdeanul Lucian Nemeş al  celui format din membri Partidului Poporului-Dan Diaconescu şi Lorinczi Istvan al celui al UDMR. Structura Consiliului Județean, pe partide,  este, așa cum am mai arătat în articolele din publicația noastră, USL cu 16 locuri, urmat de PDL cu 12,  UDMR -5 şi PPDD cu 3 mandate de consilier județean.

S-a constituit apoi comisia de validare care s-a stabilit că va fi formată din cinci membri. Cum PP-DD nu a dorit să nominalizeze  o persoană în această comisie, au fost stabilite ca membri următoarele persoane: Ioan Petran, Mihai Szeplekan, Zoltan Lorinczi, Călin Tuluc şi Vasile Sălătean. Primul a fost ales președinte al acestei comisii.

S-a trecut la următorul punct pe ordinea de zi care este reprezentat de validarea mandatelor de consilier judeţean, în număr total de 36. Au renunţat la mandatele obținute în urma votului cetățenilor  mai mulți politicieni, în frunte, așa cum se știe, cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe (PDL). Acestuia i s-a urmat exemplul de către Mate Andras Levente, preşedintele UDMR Cluj, Dan Gavrea (PDL Dej) şi Marius Mureşan (PDL Gherla). Ei vor fi înlocuiţi de următorii pe listele electorale ale formațiunilor lor politice: două partide - şi respectiv Adina Raţiu, Ştefan Ferencz, Rareş Rusu și, respectiv, Marinela Marc.

Consilierii județeni au rostit fiecare, rând pe rând, jurământul, cu mâna pe Biblie și/sau pe Constituția României. Membri din partea UDMR au făcut-o și în limba maghiară. ”Proaspeții” consilier județeni au făcut apoi propuneri pentru cele două posturi de vicepreședinte al Consiliului județean Cluj. UDMR l-a propus pe Vakar Istvan iar USL pe Ioan Oleleu. Acestea fiind singurele propuneri, cei doi au fost validați în funcțiile de secondanți ai lui Horea Uioreanu.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh