19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a supervizat personal, în ultima perioadă, pregătirea întregii zone pentru amplasarea primei baterii de pubele subterane de colectare a deșeurilor de la populație.

Azi a fost amplasată la propriu această nouă instalație, dealtfel destul de simplă și compactă, în prezența edilului șef care pare decis să schimbe modul cum arată orașul, apelând inclusiv, sau mai ales, la astfel de soluții inovative, dar la îndemâna unui oraș ca Turda, în Europa anului 2016.

„Prima baterie de pubele subterane pentru colectare selectivă a fost instalată, astăzi, la intersecția dintre strada Lianelor și strada Lotus. Bateria va putea fi folosită începând de săptămâna viitoare. După amplasarea acestei baterii, vom organiza o dezbatere publică pentru a afla părerea populației, iar dacă se declară de acord, vom realiza un program investițional, în Turda fiind nevoie, după o inventariere destul de sumară în acest moment, de circa 92 de astfel de baterii”, consemnează primarul Cristian Matei pe pagina sa oficială de Facebook.

Am trecut și noi pe acolo, cu totul întâmplător, participând la o acțiune educativă la școala din apropiere, așa că am văzut muncitorii acoperind bateria, astfel că pare evident că ea va fi activă, așa cum susține primarul Matei, încă de săptămâna viitoare.

O să încercăm să filmăm procesul de descărcare a bateriei de deșeurile depozitate acolo de către populație și, mai ales, să vedem impactul asupra mediului înconjurător din apropierea acestei instalații, pentru a le arăta cititorilor noștri. Astfel, turdenii  vor putea să-și exprime părerea în cadrul dezbaterii publice anunțată de edilul Turzii, în cunoștință de cauză.

 

 Credit foto 1 și 2 – pagina de Facebook a lui Cristian Matei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh