23
Dum, Iun
4 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a aprobat joi, 20 octombrie 2016, Planul operativ de intervenţie în timpul iernii pe drumurile județene din județul Cluj, pentru perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017.

În acest sens, Consiliul Județean, prin intermediul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj, a analizat și clasificat întreaga rețea de drumuri județene aflată în administrare, în lungime de 1214,441 km, pe niveluri de viabilitate, stabilind în acest fel nivelurile de intervenție pe timpul iernii. În concret, în funcţie de importanţa fiecărui sector de drum judeţean în parte, de nivelul traficului înregistrat pe tronsonul în cauză, de numărul şi mărimea localităţilor pe care le leagă precum şi de alte criterii obiective şi măsurabile, drumurile au fost clasificate în 4 nivele de intervenţie care stabilesc ordinea de prioritate a acţiunilor şi timpul în care se intervine, operaţiunile care se execută, tipurile de materiale şi cantităţile utilizate etc.

Astfel, la nivelul I de viabilitate au fost încadrate patru drumuri/sectoare de drumuri județene în lungime totală de 70,2 km, la nivelul II de viabilitate 50 de drumuri/sectoare de drumuri județene care asigură legătura cu centrele de comună, în lungime totală de 681,1 km, respectiv nivelul III unde au fost încadrate 51 de sectoare de drumuri județene în lungime de 384,64 km. În ceea ce privește ultimul nivel, IV, în lungime de 78,5 km, acesta este format din sectoare de drumuri cu un trafic redus de vehicule sau chiar inexistent. Totodată, documentul stabileşte modul de conducere şi coordonare a acţiunilor, sistemul de informare a factorilor implicaţi, numărul bazelor de deszăpezire care vor trebui să funcţioneze pe fiecare lot de drumuri astfel încât să se asigure un timp optim de intervenţie, utilajele şi mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantităţile şi tipurile de materiale, carburanţi şi lubrifianţi etc.

Scopul elaborării acestui plan de intervenție pe drumurile județene pentru sezonul de iarnă îl reprezintă dorinţa noastră de a asigura o circulație rutieră în condiții optime și de siguranță, sens în care ne propunem evitarea, pe cât posibil, sau reducerea la minim a cazurilor de drumuri cu circulaţia afectată de fenomenele şi de condiţiile meteorologice specifice iernii. Îi asigur pe clujeni că vom supraveghea în mod continuu modul în care operatorii vor realiza deszăpezirea acestor drumuri și nu vom accepta la plată niciun fel de lucrări neconforme”, a declarat domnul Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj.

 

  Biroul de presă

  20 octombrie 2016

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh