17
Lun, Iun
7 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cota de facturare a apei uzate se va reduce cu 20% până la sfârșitul anului 2016

 

Joi, 27.10.2016, Consiliul local al Municipiului Turda a aprobat reducerea cotei procentuale de apă uzată la consumatorii casnici de la 100% la 80%, cota minimă prevăzută de lege.

În urma solicitărilor venite din partea populației, coroborate cu rezultatele economice foarte bune,  Compania de Apă Arieș SA a considerat oportună reducerea cotei procentuale de apă uzată iar în data de 06.05.2016 a adresat către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’ propunerea de reducere a cotei procentuale de apa uzată evacuată de consumatorii casnici de la 100% cât se facturează în prezent,  la 80%, cota minimă prevăzută de lege.

În data de 28.09.2016 în cadrul ședintei Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’ a fost aprobat studiul de specialitate privind impactul reducerii cotei de facturare a apă uzate evacuată de la 100% la 80%.

Pentru modificarea politicii tarifare actuale referitoare la cantitatea de apă uzată evacuată la canalizare este necesară emiterea de Hotărâri de Consiliu Local de de către toate Unitațile Administrativ Teritoriale (UAT) din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Văii Arieşului”. Astfel, se preconizează ca până la sfârșitul anului 2016 consumatorii din arealul de deservire CAA să beneficieze de  reducerea cotei de facturare a apei uzate cu 20%.

 

În urma aceste reduceri, suma platită pentru serviciile de furnizare a apei și pentru canalizare va scădea cu aproximativ 10 procente față de tarifele actuale practicate de CAA, raportate la un consum mediu lunar de 10 mc de apă, și se va ajunge, cu aproximație, la tarifele practicate de CAA în anul 2013.

 

 

 

 

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’

Președinte

Cristian Octavian Matei

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh