04
Lun, Iul
25 New Articles

Anchetă
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Că tot de apropie alegerile europarlamentare, trebuie să fim atenți pe cine votăm să ne reprezinte în cadrul importantei instituții europene. Unii europarlamentari, iar istoria recentă este plină de ei, ne fac, însă, de rușine. Este și cazul prezentat de Direcția Națională Anticoprupție prin comunicatul de presă de mai jos: petru luhan

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

         Luhan Petru-Constantin, la data faptei membru în Parlamentul European, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

   În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

       În perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, în calitatea menționată mai sus, cu rea-credință, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

       La cererile respective, inculpatul a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care

       - s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion,

       - s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.

       Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro.

 Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

 Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” informează BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL D.N.A.

 

Foto: facebook.com/pg/PetruConstantinLuhan

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh