19
Vi, Apr
20 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Șeful poliției din Câmpia Turzii a fost prins băut la volan de colegii săi de la Poliția Rutieră Cluj, Biroul Drumuri Naționale și Europene, chiar în orașul său. Și pentru că, probabil, nu este un mare „grangur” poliția l-a transformat într-un exemplu de așa nu, din care ei, oamenii legii, să iasă cu o imagine de justițiari care, chipurile, aplică legea indiferent de persoana în cauză. Mai ales că după cazul Caracal, dar și multe altele din întreaga țară, imaginea Poliției Române este destul de „șifonată”. Iar dorel fodoreanconsiderațiile de mai sus sunt bazate pe convingerea noastră că, acei polițiști de la Cluj, dacă îl prindeau băut la volan pe șeful lor direct sau pe șeful Inspectoratului Județean Cluj, ar fi închis ochii și ar fi mușamalizat totul. Când este vorba de comisarul Dorel Fodorean (în fotografie primind o icoană la inaugurarea noului sediu al Poliției din Câmpia Turzii de la itropolitul Andrei), probabil că au zis: „-Dă-l încolo! Poate vom fi recompensați!” Bine, toate acestea sunt opinii personale, iar polițiștii care l-au reținut pe comisarul din Câmpia Turzii ar putea fi onești și integri. Și probabil că ar fi acționat, la fel, chiar dacă ar fi avut de-a face cu unul din comandanții lor, cu toate că există mai multe exemple cu agenți rutieri care, după ce și-au făcut datoria, au fost sancționați, ca să-și „bage mințile în cap”. Iată aici unul dinte exemple: https://www.stiridecluj.ro/social/politist-umilit-si-trimis-la-psiholog-de-un-sef-din-politia-cluj-pentru-ca-l-a-oprit-in-trafic-video-cu-infractiunea-semnalata.

Hâtri cum ne place să fim, nu putem exclude nici ipoteza că șeful poliției din Câmpia Turzii ar fi fost „lucrat”, iar cei care l-au prins au acționat la „pont”. Timpul  și ancheta ne va răspunde.

Dar iată comunicatul de presă primit de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, referitor la acest caz: „La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un conducător auto de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privința căruia exista suspiciunea că s-ar afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat conducând un autoturism pe strada Laminoriștilor (DN15-E60) din Câmpia Turzii.

Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat. Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/inexistenței alcoolemiei în sânge.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Întrucât persoana în cauză are calitatea de polițist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia”, transmite IPJ Cluj. 

Așadar, din comunicatul de presă rezultă că, deocamdată, nu este sigur că Dorel Fodorean ar fi fost sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise de lege pentru postura de șofer. Totul se va clarifica abia după comunicarea rezultatelor probelor biologice recoltate de la comisar.

Vom reveni cu amănunte, pe măsură ce polițiștii își derulează cercetările.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh