19
Ma, Mar
14 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

SINTEZĂ CONDAMNĂRI SEPTEMBRIE ȘI OCTOMBRIE

 condamnati

          În lunile septembrie și octombrie 2020, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 60 de inculpați prin 47 de hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:

          Președinte al Camerei Deputaților (deputat), judecător de judecătorie, ofițer M.A.P.N. (3 ofițeri), ofițer de poliție (2 ofițeri), director Casă de Sănătate județeană, executor judecătoresc, primar de comună (3 primari), etc.    

 

          Pedepsele dispuse de judecători față de cei 60 de inculpați variază între 7 ani închisoare și amendă penală.  

          Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

          Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

          În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh