21
Sam, Sep
6 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Planul Simion și umbra acestuia la Turda. Scurt istoric al promisiunilor nesimțite și a politicii populiste  

 

De la Dan Diaconescu la George Simion. Constanta de la Turda

 

Mi-e și jenă să scriu acest articol. Dar nu pot sta indiferent la prosteala lui George Simion, cum nu am stat deoparte nici când Dan Diaconescu, predecesorul său într-ale prostelii bieților oameni, a clădit un partid care și-a bătut joc de membrii săi, darmite de alegători!... Promisiuni deșarte și băi de mulțime a făcut la Turda și șeful PP DD, fostul OTV-ist permițând oamenilor săi de la Turda să dea afară din partid persoane care au crezut în el și au intrat cu inima deschisă. Constanta de atunci și acum: Lucian Nemeș! Fostul viceprimar. Vă aduceți aminte cum l-a dat afară pe Cantor, apoi pe Varo și alții. Ce a făcut Lucian Nemeș, din funcția de viceprimar, pentru Turda?! Exact. Dar ceva îmi spune că îl vom regăsi și la următorul partid de acest gen, după colapsul AUR, după modelul PP DD, UNPR, PRM etc.

 

Mihail Neamțu, dovada falsității principiilor lui Simion

 

Să cădem de acord că, în România, partidele puternice de prim rang sunt PSD (același de după Revoluție încoace) și PNL (ranforsat prin mascarea PDL-ului care a reușit să aibă puterea vreo 8 ani). Toate celelalte, care vor să urce în ochii electoratului și să devină puternice, nu au de ales, trebuie să urmeze una dintre căile lăsate pe-afară de PSD-PNL: super-patriotismul, ultra-ortodoxismul, extremismul și/sau populismul.

Cu AUR, tocmai aici e problema, că extremismul își dă mâna cu populismul, afișează un patriotism exacerbat, care scârbește nu de azi de ieri, ci chiar de pe vremea dictatorului căzut de Crăciunul opșnoist. Preia și un ortodoxism adaptat la nevoile politice  (vezi prezența controversatului Mihail Neamțu, pe bună dreptate criticat de oamenii sănătoși la cap, care, la 46 de ani se află la a treia căsătorie, dar ne dă tuturor lecții despre „familie” și „tradiții”). Ca să închei paranteza legată de acest personaj duplicitar, care își vinde cărțile prin biserici cu ajutorul preoțimii, trebuie să nu uităm că a pus bazele unui partid intitulat Noua Republică, a participat la alegeri pe listele Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, iar după ce s-a afirmat ca susținător băsescian  a candidat din partea ARD, în 2017, Mihai Neamțu a devenit membru al Partidului Național Liberal iar în 2019 s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP), a fost susținut de Partidul Alternativa Dreaptă iar  în 2024 a candidat pe listele AUR la alegerile europarlamentare (puțină lume a observat că, totuși, el pare să fi candidat ca membru al Partidului Republican (al cărui șef pe județul Cluj este turdeanul Mircea Irimie), pe lista AUR: https://europarlamentare2024.bec.ro/wp-content/uploads/2024/04/candidati_AUR.pdf dându-se drept... dascăl), de fapt, un veleitar fără consecvență și sinceritate pe un loc total neeligibil. Cine vede vreo similaritate în traseismul său cu cel al turdeanului Mircea Irimie, este o persoană de bun simț, ancorată în realitățile prezentului.

Dacă încheiarăm paranteza care a dorit să descrie lipsa de identitate și substanță a partidului extremist al lui Simion, care face orice și adună pe oricine pentru ca el, George Simion să parvină (paranteză extinsă – În decembrie 2020, teologul conservator l-a criticat pe liderul AUR.  „Cine reprezintă AUR-ul?!  Simion, încă o dată, e o nulitate, ați înțeles, domnule?! Simion George este o nulitate, nu știe nimic! Nimic, despre nimic”, spunea Mihail Neamțu. Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/alegeri-europarlamentare-2024/mihail-neamtu-candidat-aur-la-europarlamentare-spune-ca-l-a-numit-nulitate-pe-simion-din-cauza-cetii-mentale-provocate-de-covid-2749031 ), hai să vorbim puțin despre ceea ce acești hAUR-iști cred că este capodopera lor, care le va aduce multe voturi la alegerile ce stau să vină.

 

Planul Simion, o gogonată mai mare decât Caritas-ul lui Stoica

 

Multă lume a comparat promisiunile aberante, dar care nu îl costă nimic, din planul Simion cu sistemul piramidal al lui Stoica. Nu știu  dacă e așa, dar e clar că principiul este același. Prostia trebuie să prindă un anumit număr de oameni, unii vor profita, alții vor cădea de sus. Specialiștii în economie sunt cu toții de acord că toate calculele prezentate de Simion sunt  aberații, minciuni crase, cu toții fiind de acord că în marile orașe nu este posibil să un apartament de 50mp cu 50.000 de euro.

Dincolo de calcule, toată construcția este o utopie. Citiți aici propunerea „șerpească” a lui Simion: https://planulsimion.ro/semneaza.html

Propunerile sunt ticluite atât de șiret într-un limbaj limitat, destinat să îmbrobodească oamenii creduli, cu mai puține cunoștințe juridice și și mai puțină atracție spre matematică și calcule simple. Asta pentru că aceia dintre români, care au elementare cunoștințe administrative, știu din capul locului că Planul Simion nu are nicio treabă cu legea, cu realitatea și cu o cât de mică șansă de reușită.

De fapt cei care i l-au pus pe tavă nici o clipă nu au dorit să ofere o soluție celor care ar semna „contractul” cu Simion, ei știu foarte bine că nu aceea e o posibilă rezolvare a nevoii de locuințe pentru cetățeni, și au dorit să atragă cât mai mulți dintre nehotărâți, dintre nemulțumiți, spre Plasa lui Simion. Simion știe că românii au luat plasă cu PSD și s-a gândit, pe rusește: „What the hell, I can do it too!”

Dar, dacă nu mă credeți pe mine, citiți ce spune un judecător din România, citat de Epoch Time: "Contractul de înscriere în Planul Simion pe care l-am analizat conţine multiple erori juridice menită să înşele românii naivi şi necunoscători ai unor aspecte banale de legislaţie.

În primul rând, se colectează fără drept date personale: nume, CNP, nr. telefon se adună de către o persoană fizică care nu are nicio împuternicire în acest sens, dar invocă o funcţie publică pe care ar putea-o ocupa în viitor.

În al doilea rând, chiar dacă va fi ales Preşedinte al României, el nu va putea pune în aplicare un astfel de contract/plan. Alocarea terenurilor pentru construcţia de locuinţe, ridicarea imobilelor respective, repartizarea lor, creditarea acestora nu sunt atribuţii nici ale Preşedintelui, nici măcar ale Parlamentului sau Guvernului, ci ale administraţiei publice locale şi ele se acordă pentru implementare unor entităţi private şi numai prin proceduri legale.

În al treilea rând, neîndeplinirea contractului nu este sancţionată în niciun fel. Faptul că respectivul îşi va da demisia din funcţia de preşedinte nu înseamnă că cei care au contractat vor fi despăgubiţi.

Dacă naşte atâtea aşteptări şi este convins pe promisiunile sale, atunci să se angajeze, sub semnătură originală dată fiecărui doritor, că dacă nu face ce promite va plăti o sumă de bani fiecărei persoane care crede astfel de promisiuni.

În concluzie, acest document nu are nicio valoare legală, pentru că se încheie cu o persoană fizică care nu are dreptul şi nici măcar dacă va fi ales Preşedinte al statului nu va avea dreptul să facă ceea ce scrie în 'contract'", explică judecătorul citat de Epoch Time în articolul pe care îl puteți citi aici, în întregime:

https://epochtimes-romania.com/news/ce-spune-unul-din-cei-mai-cunoscuti-judecatori-despre-contractul-prin-care-george-simion-promite-case-de-35-000-de-euro---358329?fbclid=IwY2xjawEgo2JleHRuA2FlbQIxMAABHQIFEhiaMuz2kBBdjAmNaZWk1nC9OfY6BtvQl_LiR6h7Ua6HuBrmAL1ogA_aem_V08KpXGr0BJ7YzcnZljLCg

 

George Simion investigat de ANSPDCP. Nu pe toți îi poate păcăli

 

Onorabilul justițiar mai notează că: "Văd că, de fapt, partidul AUR adună datele personale ale doritorilor în numele unei persoane fizice - Simion - ca apoi întreaga bază de date să fie transferată unei instituţii - Administraţia Prezidenţială într-un scop care nu ţine de această autoritate. Or, asta e profund nelegal".

Probabil că acesta a fost și motivul pentru care Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anunțat marți, 30 iulie, că derulează o investigație referitoare la „Planul Simion.” Amănunte puteți citi aici: „Planul lui Simion”, luat în vizor de Autoritatea pentru Prelucrarea Datelor Personale. Ce investighează instituția

 

Planul lui Simion, apartamentele lui Nap și garajul de 13.000 de euro!

 

Venind spre Turda cu prosteala lui Simion, îl găsim pe Adrian Nap, fostul candidat de primar al AUR, promovând și îndemnând oamenii să semneze contractul cu Simion, așa cum el însuși a făcut. De ce o fi semnat Nap contractul? Din slugărnicie față  de cel considerat omul rușilor în politica românească? Din interes? Ar vrea să apuce la un apartament mai ieftin, pe banii celorlalți români, care nu-l înghit pe Simion și manipulările lui ieftine? Asta nu cred, pentru că el are deja, cel puțin trei apartamente, o casă și un spațiu comercial, împreună cu soția sa, totalizând o suprafață de peste 329 metri pătrați. Să mai spunem că, conform declarației sale de avere, apartamentul din Cluj-Napoca și casa, au fost achiziționate în timpul ultimului său mandat de consilier local. Asta pentru cei pe care v-a prostit că o să vă ajute, dacă-l votați, că o să facă, o să dreagă pentru voi. Să ne contactați, vă rog, cei pe care Nap și Irimie v-au ajutat, ca să afle și alții că nu sunt doar niște politicieni mincinoși care nu dau doi bani pe alegători.

Trebuie să mai știți, cei care vă propuneți să îl urmați „cu ochii închiși” pe Nap că, tot în conformitate cu declarația sa de avere, în luna decembrie 2023 a vândut un garaj propriei sale firme, la un preț foarte probabil mult peste prețul pieței. Nu mai puțin de 65000 de lei, adică 13.000 de euro. Dar și un VW Pasat pe care îl avea de mulți ani cu 78.000 de lei, 15.600 de euro. L-a vândut tot propriei firme, la prețul acela existând pe piață VW Passat din 2021!

Chiar în aceste zile, în zona unde Nap avea activitatea economică, se vinde un garaj dotat cu toate cele necesare cu 6.000 de euro, dar nu-l cumpără nimeni.

Atât garajul cât și automobilul, le-a vândut nu „noaptea, ca hoții”, ci în ultima zi a anului, pe 31 decembrie 2023, duminica! Poate chiar de Revelion!

Cei care au firme știu de ce fac întreprinzătorii vânzări de acest gen, care ar putea părea suspecte în cazul unui control din partea ANAF.

Dar ce să te aștepți de la un politician al cărui șef de partid este cercetat penal pentru instigarea la falsificare de semnături dar și pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional?

 

Nap visează să scape de dobânda a două credite totalizând 430 de mii de lei !?

 

4,3 miliarde de lei vechi, cât totalizează creditele politicianului turdean Adrian Nap, o fi însemnând o grămadă de dobândă. Cu atât mai mult cu cât unul, de 150 de mii de lei, este scadent în 2037, iar celălalt de 280 de mii de lei, în 2038.

Iar George Simion promite o enormitate imposibilă și jignitoare la adresa inteligenței românilor de bun simț. Dar dacă era să îl creadă cineva din țara asta, da, eu la Adrian Nap mă așteptam să o facă. Domnul Nap, tu chiar crezi că, presupunând prin absurd că George Simion, rusofilul care urăște Europa, ar ajung președinte, iar partidul său ar avea majoritate (pe care nu o să o aibă în veci în România pentru că românii nu sunt nebuni să meargă spre Rusia), ar putea face Parlamentul și apoi Guvernul României să scoată bani din bugetul tuturor românilor pentru a plăti dobânzile creditelor doar a unora dintre cetățeni?!

De-asta să fi semnat contractul cu Simion?

Că acolo trebuie să alegi de ce l-ai semnat. Deci poate ar fi bine să precizezi public, ce dorești de la banii noștri, ai tuturor românilor, să îți subvenționăm un apartamentuț sau să te scăpăm de dobândă măcar?

Vedeți dumneavoastră, oameni buni? De aceea cred eu că  la școală nu e bine să bem cerneala, ci să o așternem pe hârtie, doar-doar ne-om alege cu ceva!

 

Omisiuni și diferențe în declarațiile de avere și de interese ale lui Nap

 

Ca să terminăm cu declarațiile de avere și de interese ale lui Adrian Nap, trebuie să știți că acestea sunt mai multe. Aceasta nu este o problemă, pentru că ele se depun pentru aleșii locali, anual. Faza este că în acest an, fiind unul electoral, Adrian Nap, pe lângă declarația de avere depusă la Consiliul local Turda (pe care o găsim pe site-ul Primăriei Turda la adresa: https://primariaturda.ro/uploads/Declaratii%20de%20avere%20si%20interese/2024/declaratie%20de%20avere%20consilier%20local%20Nap%20Adrian.pdf ), a trebuit să mai depună alte două, la Agenția Națională pentru Integritate, una ca și candidat la funcția de primar, alta ca și candidat la Consiliul local Turda, pe care le puteți citi aici:

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011207%2002/706437_002.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240809%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240809T113231Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=a9d9bc43cfc8782921452c2ad81d9cb01ffae822f32be6a165530dc8acb76c0d

  și

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011201%2008/705828.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240809%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240809T142317Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=592e0fc9282de868858daf5448228578f72c33af839de91b00f4455a1cb538bd

 

Bine, când o citiți pe ultima dintre cele două, nu vă luați de Adrian Nap, că eu v-am spus în nenumărate rânduri că e certat cu limba română și nici nu îl acuzați de uzurpare de calități oficiale pentru a scris acolo că este primar la primăria Municipiului Turda (ar vrea el!). Lăsați-l, că e greu cu scrisul și completatul și cititul, acte multe, vă rog, lăsați-l, că am înțeles ce voia să spună. De data asta...

Profesorul Rigman a știut să completeze „candidat primar”, o spun așa, în treacăt...

Ei bine, declarația depusă la Consiliul local, ca membru al acestuia, este datată 14 iunie 2024 iar cea în care se vizează primar, ca și cea de candidat la Consiliul local, poartă data de 23 aprilie a.c. deci aproape două luni între ele.

Problema este că dacă în cele două din 23 aprilie nu apar trecute la venituri din investiții dividendele de 39.000 RON, în cea din 14 iunie, le precizează. Unde mai pui că într-una trece venitul de 11.022 RON (care este indemnizația de consilier local) la venituri din salarii iar în alta, la venituri din alte surse.

Mai are rost să vă spun că într-o declarație de interese precizează că deține calitatea de asociat la SC INVEST LUX SRL iar în alta, nu. Da, este firma căreia și-a vândut automobilul și garajul de lux noaptea ca, ăăă, scuze, duminica de revelion...

 

Cine mai poftește, cine mai dorește, cine mai semnează

 

Bine, ca să nu ziceți că avem ceva cu Nap, vă lăsăm aici și declarațiile de avere ale celorlalți viitori consilieri locali AUR, din noiembrie încolo, probabil și ei semnatari ai Planului Simion (sau poate nu), prin care visează (cei care au semnat contractul fără nicio valoare cu care Simion vrea să îmbrobodească alegătorii doar-doar îl vor vota) să pună mâna pe un apartament la preț subvenționat de noi, toți românii ce plătim taxe și impozite, sau să scape, tot pe buzunarele noastre, de dobânda la credite:

 

Kolozsi Atilla

  • O casă de locuit în Turda și una în Unirea (jud. Alba), ambele cumpărate, plus a opta parte dintre-o altă casă provenită din moștenire
  • Nu are credit, dar până iese George Simion președinte, poate își face

 

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011201%2008/705828_002.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240809%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240809T150320Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=916987fd2054acd3bd09af8657c6df2d52ccb32e2aa29a379e013010f2b81a0f

 

Lucian Bogdan Nemeș

 

-două jumătăți de casă la Turda și una la Iara, deținute împreună cu fratele său din moșteniri, plus un apartament cumpărat la Cluj-Napoca

- are patru credite 673.950 RON, cel mai mare, de 288.000 lei scadent în 2046 iar celelalte trei, de câte 43.800 lei, 11.790 lei și 30.000 lei, scadente în 2050.

 

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011201%2008/705828_004.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240807%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240807T160556Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=7674f5b70eea28ce6ea5c48458d9a498aa940fff0dad3515ca345f49dd9db2d6

 

 

 

Claudiu Alin Muraru

  • O casă, un apartament și un uscător, toate pe numele fiicei
  • Nu declară vreun credit

 

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011201%2008/705828_006.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240809%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240809T152002Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=f7374bae87708aee8fde920999638a70388664dfe0a436ebd68c37f26ad58e73

 

Cosmin Marius Budugan

  • un apartament în Cluj-Napoca, cumpărat împreună cu soția, și a patra parte dintr-un altul, ca moștenire.
  • nu declară vreun credit

 

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011201%2008/705828_008.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240809%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240809T153350Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=19abdb867c41a93c92e141418c042863be8a5d8825f0e1129a4a94d2f2360576

 

Oana-Florina Nagy

-două apartamente și o casă, împreună cu soțul

-un credit de 28.000 lei, scadent în anul 2028

 

https://depozitar-down.integritate.eu/declaratiiavere/05.06.2024/AINN011201%2008/705828_010.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=pO62qiodxwfMEO9tJM7v%2F20240809%2Feu-west-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20240809T153217Z&X-Amz-Expires=60&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=53351b53012ec610c82a8e2cd691931372a77cb67807ed17b22d003bc50c188b

 

Remarcați că nu am vorbit despre depozitele bancare, terenurile sau bijuteriile deținute, pentru că nu fac subiectul acestui articol.

Articol care va fi continuat cu Planul lui Irimie (politic), mai ales că și fosta mână dreaptă a lui Tudor Ștefănie a semnat pactul cu..., ăăă, planul lui Simion.

 

SURSA FOTOGRAFIILOR: FACEBOOK

 

Scuze, nu m-am putut abține!laughing

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh