21
Vi, Iun
3 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageȘtiind că sunt un ziarist care nu-i "suflă-n ciorbă", cum fac alții care preiau toate enormitățile debitate de acest personaj perimat al politicii locale turdene, președintele Partidului România Mare, Doru Anca, continuă, scuzați cacofonia care se asortează cu personajul, să facă tot felul de aprecieri jignitoare la adresa mea și a Ziarului 21 care îmi preia articolele de presă.

Acest dinozaur al politicii care a distrus, practic, filiala turdeană a partidului său, nu mă invită niciodată la conferințele sale de presă, tocmai pentru a mă putea terfeli cum vrea el, în fața bieților colegi ai săi din staff-ul său, care îi cântă în strună în loc să-i dea un "șut în dos", de la conducerea filialei, o filială al cărei sediu a devenit, cum știe toată Turda, o gazdă a unor întâlniri bahice și atât. Îi minte pe ceilalți ziariști că m-a sunat să mă invite, o minciună sfruntată pe care o pot dovedi cu lista apelurilor primite pe numărul meu de telefon. Ba mai mult, în urmă cu vreo lună, m-am întâlnit cu grotescul personaj, mort de beat, în apropierea terasei Marele Alb. A început să tragă de mine, "- Hai, Ignat, să bem o bere! Hai că-ți fac cinste, că tu ești pretenu' meu!", îmi zice nenea Doru, căruia îi lipseau doar mustățile răsucite-n sus pentru a fi rupt din nemuritoarea operă a lui Caragiale. I-am bătut obrazul, spunându-i că n-am băut și n-o să beau cu unul ca el și că este un laș și un mincinos când spune că mă invită la conferințele de presă ale PRM, când de fapt se teme că i-aș putea face pe colegii săi să înțeleagă că timpul său a trecut.
La ultima conferință de presă, nenea Anca, hâc, vorbește iar despre mine, acuzându-mă de anumite atacuri la adresa sa, când eu nu am făcut decât să analizez rezultatele partidului său la Turda, la ultimele alegeri, punându-le, cum este normal, pe seama inactivității PRM sub comanda sa, un om în vârstă, bolnav, cu probleme legate de băutură. Mai și acuză Ziarul 21, că el de internet nu a auzit, ca să citească materialele scrise de mine mai întâi pe Turdainfo, de conduită etică profesională îndoielnică. Dar cine este de vină pentru cel mai slab rezultat din istoria PRM Turda? Eu sau președintele acestui partid. Asumă-ți, domnule, vina și explică oamenilor de ce i-ai tras în lupta surdă contra celui care v-a făcut partid mare, Corneliu Vadim Tudor? Dați-vă mâna, dumneata și Funar, și felicitați-vă pentru că v-ați ucis partidul!
Eu nu sunt la primele probleme cu acest om care a ajuns la conducerea partidului printr-un puci acceptat de Buș și alți șefi ai săi de la Cluj, în detrimentul unui om serios care condusese PRM Turda cu cinste ani de zile, inginerul Sorin Mureșan. A mai vrut o dată să mă ia de gât, noroc că nu sunt un aluat prea aerat, pe treptele ce duc la sala Consiliului Local Turda, zbierând la mine: "- Ce ai cu mine? De ce m-ai dat la Pro TV să mă faci de minune?", când am realizat o știre pe postul național Pro TV, la moartea tânărului preot maghiar jignit de peremist în chiar sala de ședințe, el fiind atunci consilier local. Preotul a murit la câteva ore după ce a rămas fără replică la vorbele lui Anca, adresate chiar lui: "- Băga-ți-aș sârmă în nas!"
Doru Anca îi minte pe toți din jurul său, așa cum a făcut și în Consiliul Local, unde a luat de gât un coleg. Ca și consilier local, s-a opus construirii Bazinului de înot și a luptat pentru ca un teren de două hectare să nu ajungă la o asociație care vroia să construiască un Cămin pentru persoane cu handicap neuropsihic.
Ce să mai spun despre un personaj care, ca președinte al PRM Turda, a închis ochii la cedarea stabilimentului de pe strada B. P. Hașdeu al Școlii "Teodor Murășanu", celor de la UDMR și șefilor lor de la Budapesta. Un partid al patrioților români are nevoie de un altfel de lider, domnul Anca! Fă un bine acestui partid și ideii de "România Mare" și retrage-te înainte de a vă desființa ca filială și ca partid.

P.S. De vreun an, de când tot susțineți că mă sunați la telefon pentru a mă invita la conferințele de presă, nu v-a trecut prin cap să verificați dacă este bun numărul de telefon pe care îl folosiți? Cereți numărul unui coleg din presă, lui Marian, lui Aurel Șandru sau lui Emil Hălăștuan, numărul meu este același pe care îl aveam și când erați consilier și mă sunați să vă bag în vreo emisiune. Nu l-am schimbat de mai bine de 10 ani.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh