25
Joi, Apr
3 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Filiala PSD Câmpia Turzii aflată, din păcate pentru simpatizanții acestui partid, într-o degringoladă din care nu pare capabilă să iasă, l-a salvat pe consilierul local Ionel Tudorache Isac, cel care a generat un scandal monstru, în urmă cu câteva zile, când a jignit întreaga diasporă românească.psd campia turzii

Asta este bine pentru ei, pentru că Isac a fost în acest mandat, cel mai activ consilier local din partea Partidului Social Democrat, un adevărat „ghimpe” în coasta primarului liberal. Însă cât de bine este pentru semnalul de reformare pe care partidul, în ansamblul său, ar trebui să îl dea, ca urmare a mesajului clar transmis de alegători la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019? De fapt, și prin această decizie, PSD se dovedește incapabil să se reformeze, un partid redundant, inerțial, căruia îi lipsește acea agilitate necesară vieții politice din mileniul 3. Am mai văzut acest film, am mai văzut PSD prăbușindu-se sub efectul propriei greutăți...

Dar să vedem faptele, așa cum s-au întâmplat ele pe Facebook, acolo unde s-a retras PSD Câmpia Turzii, într-o supărare pe presă specifică partidelor mici.

Militar de carieră, pensionar, Ionel Tudorache Isac, nu a digerat prea ușor rezultatul alegerilor din 26 mai și înfrângerea dură a isac jigneste diasporaPSD-ului din care face parte, astfel că a răbufnit, cu năduf, împotriva românilor aflați la muncă peste hotare. El a postat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare următorul mesaj, a doua zi după alegeri: „Popor crud și ușor de manipulat!! Dacă cineva dorește să fie slugă în străinătate, este treaba lui, eu nu doresc și nu vreau să fiu slugă în propria mea țară. Mă delimitez față de asemenea persoane”.

Primarul liberal, Dorin Lojigan, și ceilalți adversari politici ai lui Isac și PSD au luat foc, declanșând o acțiune de propagare a poziției lui Isac, ba chiar s-a inițiat o petiție, prin strângere de semnături online, pentru ca fostului locotenent-colonel de parașutiști să i se ceară demisia din funcția de consilier local. În paranteză fie spus, dacă Isac ar pleca pe urmele lui Vasile Simion Tot - mazilit din funcția de consilier local după ce s-a afirmat ca un vârf al opoziției de la Câmpia Turzii – în Consiliul local nu ar mai rămâne, în afara lui Adrian Mischian (PMP) și a lui Gheorghe Rece (PSD), prea multe voci care să se opună primarului Lojigan și PNL.

Aseară, bineînțeles pe Facebook, Organizația PSD Câmpia Turzii a publicat o informare. Tot  accentuăm Facebook pentru că, după ce l-au acuzat pe primarul Dorin Lojigan că stă toată ziua pe rețeaua de socializare, social-democrații au ajuns, în final să fie activi doar acolo. Ei refuză să mai țină legătura cu alegătorii prin intermediul presei, supărați ca ciobanul pe sat, iar asta le dăunează și mai mult imaginii și, la final, se reflectă în rezultatele electorale. Revenind la informare, ea sună în felul următor: „Biroul executiv al Organizației Municipale PSD Câmpia Turzii, întrunit astăzi 03.06.2019, pentru a analiza declarațiile personale ale d-lui consilier local Ionel ISAC, cu privire la postarea pe pagina personală de Facebook, făcută în data de 27 mai anul curent, a hotărât următoarele: 
- sancționarea cu avertisment a d-lui Ionel ISAC; 
- la propunerea Biroului Executiv, d-l Ionel ISAC, timp de 6 luni își va dona indemnizația de consilier local pentru finanțarea unui proiect destinat românilor din Diaspora și anume unei asociații a românilor din Valea Timocului - Serbia, proiect ce are ca scop păstrarea limbii și identității românilor din această zonă.
Menționăm că sancțiunea este una morală si chiar dacă nu este prevăzută în Statutul PSD, a fost acceptată de d-l consilier Ionel ISAC” (sic)”.

Adică acel cerc închis creat de Petre Pop în 2016, care se numește Biroul executiv al Organizației municipale PSD Câmpia Turzii, i-a făcut, așa, cu degetul arătător fluturat prin aer a dojană, după ce acesta a umilit milioane de români, ca odinioară fostul lor coleg de partid, Ioan Rus, de la Cluj. Pe șleau, Rus a făcut toate româncele ce lucrează dincolo de granița de vest curve, iar Isac pe toți românii, pe absolut toți românii, chiar și pe  cei care au votat PSD și ALDE, slugi. Cum a fost el pedepsit de colegii săi? Cu un „cartonaș galben care nici măcar nu există în statutul PSD. Și ce au mai făcut? L-au obligat să-și doneze 6 luni indemnizația de adică imensa sumă de 4.000 de lei, adică vreo 76% din pensia sa lunară!  (Cifrele sunt în conformitate cu ultima declarație de avere depusă de consilierul PSD în 4 februarie 2019) Inclusiv această măsură, dincolo de ridicolul său, este o „palmă” dată diasporei care a votat împotriva PSD. Păi ce, românii din Valea Timocului – Serbia, care s-au așezat acolo de secole, sunt slugile la care făcea referire Isac? Măsura este descriptivă pentru degringolada din PSD Câmpia Turzii, care nu-și mai regăsește cadența din momentul în care l-au îndepărtat pe fostul primar Radu Hanga. Este ca și cum, după ce strig în gura mare „M... PSD”, îmi cer scuze celor din ALDE!

Pentru că avem senzația că Ionel Tudorache Isac nu a înțeles nici acum ce a făcut, trebuie să arătăm că, la câteva zile după scandal, fostul militar recidivează, încercând să „dreagă busuiocul”, printr-un text intitulat „Stimate cetatene, oriunde te-ai afla!!”, în care, în loc să-și ceară scuze, derapează din nou. O ia pe calea milităriei, a mândriei generată de apartenența la o castă, cea a oamenilor de arme, cumva superioară nouă, civililor. O atitudine care nu are nici o legătură cu social democrația, ci cu elitismul, fapt care ne duce cu gândul că, probabil, singura posibilă legătură a consilierului din Câmpia Turzii cu social-democrația: preocuparea pentru pensia sa militară. Iată: „Și ca sa înțelegi odată pentru totdeauna, noi nu suntem la fel, suntem diferit, în primul rând prin naștere, pregătire profesională, ce ne dreptul la o gândire diferită, o comunicare publica bazată pe argumente solide si daca mai ai o brumă de onorabilitate îți sugerez să te oprești o clipă, într-o analiză la rece, asupra adevărului din comentariul meu, înțelegând în același timp că noi nu am fost, nu suntem si nu vom fi la fel, dar acest lucru nu inseamna că reprezintă o bariera comunicațională”, cade Isac, din lac în puț...”

Ba mai mult, o zi mai târziu, Isac le transmite tuturor un alt mesaj: „Vă iert pe toți, pentru că nu știți ce spuneți. Dacă aveți impresia că m-ați îngenuncheat, vă înșelați. Lupta mea continuă”, a ținut consilierul PSD să le transmită adversarilor politici și nu numai.

Și ca să vedem cu toții că Isac și PSD Câmpia Turzii au învins diaspora și pe cei care au reacționat față de postarea care nu îi face cinste, nici până la momentul în care scriem aceste rânduri, Ionel Tudorache Isac nu și-a cerut scuze pentru jignirea milioanelor de români, nici nu a șters postarea de pe pagina sa de Facebook. Nici mândrul PSD Câmpia Turzii, după ce l-a „spălat” pe colegul lor, nu a cerut scuze pentru derapajul colegului lor, ci înfruntă pe toată lumea, cu arhicunoscutul limbaj de lemn, perfecționat de Ion Iliescu: „PSD este un partid european, iar promovarea și susținerea drepturilor civile, politice, pop petre psdeconomice, sociale și culturale ale românilor de pretutindeni constituie unul dintre obiectivele noastre cele mai importante.
Vrem să-i asigurăm pe toți românii, indiferent de locul în care au ales să trăiască și să muncească, de faptul că înțelegem și prețuim eforturile pe care le fac.
De asemenea, dezavuăm limbajul vulgar, încrâncenat și plin de ură, precum și interpretările denigratoare la adresa întregului partid făcute în spațiul media”
, semnează documentul, Petre POP, președinte PSD Câmpia Turzii.

Adică, ați înțeles, tot media este de vină, nicidecum adevărații vinovați. Și să începem de la semnatarul documentului, Petre Pop, consilier județean. În urma eșecului alegerilor din 2016 (care i se datorează într-un procent foarte mare, el fiind cel care a ținut să candideze la funcția de primar, „mazilindu-l” pe Radu Hanga, primarul sub guvernarea căruia Pop a ajuns city manager, pe un salariu foarte mare și înainte de majorarea salarială făcută de PSD) Petre Pop a fost schimbat public din funcția de președinte al PSD Câmpia Turzii, laolaltă cu Lăpușan, fostul lider de la județ. A fost însă, se pare, reînscăunat pe șustache, ca să folosim un termen pe care Ionel Tudorache Isac îl înțelege mai bine decât ardelenii neaoși. Iar rezultatele dezastruoase ale PSD Câmpia Turzii au continuat și, probabil, vor continua, pentru că alegătorii sancționează pe cei care profită prea mult din funcțiile politice. Iar Petre Pop, deși nedorit de alegători în funcția de primar, a beneficiat de un concediu de maternitate cu o indemnizație între 50 și 90 milioane de lei vechi/lună. La alegerile viitoarea, toată campania electorală a adversarilor politici ai PSD poate fi purtată doar pe scoaterea în evidență a acestui fapt, iar emoția colectivă va face restul...

Așadar PSD Câmpia Turzii, ca și întregul Partid Social Democrat din România, are nevoie de o reformă profundă, nu de una de formă cum s-a făcut la Câmpia Turzii, unde se continuă pe acest trend, dovadă și decizia jenantă în cazul Isac. Din păcate pentru bătăiosul consilier local, și imaginea sa a fost compromisă. Pe Facebook, unde s-au retras cei din PSD Câmpia Turzii, și nu de către presă!

Ce or fi crezut cei din PSD, că aduc doi-trei tineri frumoși și deștepți, îi bagă în față, iar electoratul din localitate va cădea pe spate? Or fi crezând că cetățenii nu văd cine se ascunde în spatele acelor tineri (de bună credință, altfel, sunt convins)? Un sfat: lăsați-l pe Gicu Rece să reformeze organizația, dar dați-i mână liberă și renunțați la funcțiile de conducere în filială.

Concluzia este că PSD Câmpia Turzii trebuie să se reformeze rapid. Ori să se schimbe conducerea, ori să se schimbe, profund și sincer conduita. În final, am și o opinie personală: PSD Câmpia Turzii a fost ucis de cuțitul înfipt în spatele lui Radu Hanga.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh