16
Dum, Iun
10 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poetul turdean Dan Florea (cel cu barbă în fotografie) publicat pe pagina sa de Facebook o opinie rezultată din ultimele alegeri și zilele ce au precedat turul I de scrutin din cadrul alegerilor prezidențiale 2019. V-o prezentăm mai jos, sperând să vă provoace sentimente pro sau contra, dar cu certitudine, punctul de vedere al lui Dan este și al multor alți români care s-au manifestat ca atare a vot:

„Observatii pentru ultimele zile (sau "Inca un exemplu pentru esecul politicii anti"):
- atac la persoana (esti prost daca votezi cu, nu vezi ca ala nu e roman/ortodox/crestin/literat/destept/potent/blond/dreptaci/stangaci/ambidextru, etc.)
- povesti utopice dpdv politic (presedintele face autostrazi, spitale, ajutoare sociale, programe sociale pentru viagra, previne incendii, interzice chefurile satanice de dupa 10 noaptea, etc.)
- perpetuarea votului anti (chiar si anti la anti)
- dogma "eu nu am cu cine vota" (dar la intrebarea cine sunt pe listele de vot si detalii despre platforme se termina totul)
- etc. la etc.

Cifrele nu sunt surprinzatoare. Deloc. (cateva procente plus-minus poate ar fi, dar la modul general nu sunt surprize) Nu sunt tradatori cei ce au votat cu X sau prosti cei ce au votat cu Y. Oamenii politici au ales sa nu fie politici ci sa fie, in continuare, o serie de maimutareli si can-can, pedaland copilareste pe politica de anti. Astfel incat avem, in mod firesc, si anti-vot. Televiziunile in loc sa promoveze educatia politica au ales formula de can-can politic si spectacol de revista. Pe retelele sociale de la atac la persoana si fake-news la campanii de denigrare si dezinformare. Politica romanilor este de anti. Suntem sclavii obisnuintei si a comoditatii.

Vreti schimbare? Faceti ceva! Dar este greu. Pentru ca trebuie sa nu mai fiti anti! Fiti pro! Si promovati asta in jurul vostru. Daca promovati un sens, lumea va adera la ceea ce faceti. Daca se va continua anti, se vor genera doar celule de interese anti. Care, ulterior, vor cadea prada propriului scop. O data ce au dat o lovitura se vor dezmembra. Pentru ca si-au atins scopul intrinsec de anti si nu mai exista nimic ce sa le tina inchegate.

Nu mai vorbti de rau. Vorbiti de bine. Trebuie sa fie ceva bun. Acel ceva bun trebuie promovat si adus in fata. Altfel, ramanem aceasta gloata, vesnic in lupta cu sine, pentru ca suntem, de fapt, doar anti”, sunt spusele poetului turdean Dan Florea, pe care am considerat că putem să vi le propunem ca opinie a unui om apolitic, interesat de cultură, voluntariat și caritate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh