24
Lun, Iun
4 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

După ce a adus oameni „de calitate” în PNL, cum îi numea chiar el, liderul filialei turdene a acestui partid vrea să-i „largheze”, să-i „arunce” peste bord. De ce? Pentru că acești oameni, care chiar credeau că în PNL este democrație, nu s-au ascuns de cel care se dorește „jupânul” a tot ce mișcă în orașul acesta, deși nu este. Nu mai este!

Cumva ne-am obișnuit cu deciziile ciudate, cu luările de pozițiile prostești și deplasate ce vin dinspre Primăria Turda din ultimul an, poate chiar mai bine de un an._NIK1894

Însă odată cu apropierea marii „rulete rusești” care v-a fi anul electoral 2016, se pare că politicianul nr. 1 al urbei este cuprins de o disperare care vorbește clar despre faptul că lucrurile i-au scăpat de sub control, chiar și în sânul partidului pe care îl conduce. Singur, că doar nu vreți să susțineți că se consultă cu prof. univ. dr. Călin Felezeu. Dacă se consulta, nu cred că acesta din urmă îl sfătuia pe primar să ceară liberalilor din Grupul T9 să-și dea demisia din acel partid. Și totuși, ne punem întrebările: „Cine îl sfătuiește pe primar? Și cine îi sfătuiește pe politicienii din PNL Turda?” Pentru că o face, sau o fac, extrem de prost!

 

Am văzut în aceste zile că cea mai mare problemă a comunității turdene este faptul că Asociația T9 – un  grup care, din faptele lor, am văzut că este bine intenționat vizavi de comunitatea din care fac parte – va propune un candidat pentru funcția de primar la alegerile de anul viitor. Imediat ce acest anunț a fost făcut pe site-ul www.turdanoua.ro, primarul, șeful PNL Turda, a sărit ca ars, cerând, nici mai mult, nici mai puțin decât demisia din PNL a celor care fac parte din T9. Iată ce a declarat primarul pentru Turdanews: ”Le solicit public celor din T9, care sunt membri în conducerea locală a PNL Turda, să-și prezinte demisia, ca un semn de respect față de colegii lor de partid. În caz contrar, le voi solicita eu demiterea din cadrul organizației locale a PNL. Nu este normală atitudinea lor, atâta timp cât au fost încurajați, promovați în structura de conducere a PNL Turda și chiar au avut posibilitatea să-și susțină, în cadrul intern al partidului, candidatura unui coleg”, se arată într-un articol publicat de Turdanews.

În urmă cu câteva zile am publicat un articol în care arătam că primarul Ștefănie a fost deranjat de faptul că a fost luat la întrebări atât de cei din T9 cât și de cetățeni simpli, prezenți la o dezbatere organizată de grupul care evoluează de la o zi la alta, devenit între timp asociație cu acte în regulă. Se pare că anunțul asociației T9 l-a umplut de furie pe Ștefănie, cel despre care doar Turdainfo susține de luni întregi că va candida din nou la Primăria Turda, altfel, nu-i așa, de ce să fie atât de deranjat de tot ceea ce fac cei din T9. De fapt, informațiile noastre spun că Ștefănie a pus „tunurile” pe T9, considerându-i principalul pericol în drumul său spre un nou mandat de primar. Un prim semnal ar fi poziția consilierului local PNL, Cristian Felezeu, singurul rămas în competiția internă din PNL pentru o candidatură de primar, acesta alăturându-se primarului cu solicitarea către colegii din T9 de a-și clarifica poziția în raport cu PNL. Iată ce a scris acesta pe contul său de pe o rețea de socializare: „In urma anuntului grupului T9 cu privire la anuntarea (lansarea) unui posibil candidat pentru demnitatea de primar al mun.Turda, consider ca este nevoie de o clarificare referitoare la apartenenta(sau nu ) a unor membrii ai asociatiei T9 la PNL.
In continuare salut coagularea societatii civile in Turda( pe care o sprijin si o sustin) si implicarea activa in viata comunitatii ,dar consider ca este imperios necesar ca situatia sa fie foarte clara din punct de vedere al apartenentei politice.Unii doresc sa faca politica ,altii nu(exista si posibilitatea retragerii).Este optiunea fiecaruia dintre noi.Iar ca o forma de respect fata de colegi(de partid sau de asociatie) lucrurile trebuie clarificate de urgenta.

Ce nu înțeleg eu este ce partid este PNL Turda, dacă doi lideri ai acestui partid nu-și pot rezolva problemele interne cu membrii filialei în interiorul acesteia. De ce este nevoie de apeluri prin presă și pe rețelele de socializare, oare a scăpat Tudor Ștefănie din mâini hățurile partidului?

Revenind la candidatura la funcția de primar din cadrul PNL, de ce nu se anunță cine este „alesul”? La Câmpia Turzii a fost anunțat transparent, clar, la lumina zilei, Dorin Lojigan ca și candidat PNL. La Turda se tot amână, ultimul termen care a fost avansat pentru luarea unei decizii definitive fiind 11 decembrie 2015, la Consiliul Național al PNL. Au trecut trei zile, deci se știe cine este candidatul PNL Turda, dar nimeni nu spune nimic. Este drept, PNL Turda are dreptul să-și facă publică opțiunea când dorește, până la cu 40 de zile înaintea alegerilor. Acela este singurul termen prevăzut de lege. Însă situația de la Turda lasă loc de interpretări, iată, erodează partidul, și provoacă disensiuni.

Ca să facem un mic istoric, candidatul PNL trebuia ales dintre cei doi competitori angrenați într-o competiție internă în cadrul partidului care trebuia finalizată cu realizarea unui sondaj de opinie în Turda pentru măsurarea notorietății celor doi. Asta după ce Ștefănie anunțase că nu mai candidează la funcția de primar la alegerile din 2016, fiind interesat de un post de parlamentar. Primarul anunțase atunci că are nu mai puțin de trei colegi în PNL, demni de a-i lua locul pe cel mai înalt jilț din primărie. Bogdan Bulgaria (cel care a creat T9 împreună cu câțiva apropiați din PNL) s-a retras deja de câteva luni, pentru motive pe care sunt convins că o să le facă publice când va crede de cuviință. A rămas Cristian George Felezeu, consilier local, singurul care ar fi putut câștiga competiția internă, dar care nu a fost încă anunțat ca și candidat de primar. Semn că scenariul pe care noi l-am avansat, conform căruia, după bunul său obicei din preajma altor competiții electorale majore, este posibil. Primarul Tudor Ștefănie credem noi că va anunța că se simt obligat să „se sacrifice” de dragul turdenilor prin înscrierea pentru o nouă candidatură. Singurul nostru dubiu este din ce partid va face asta: PNL sau… Mișcarea Populară unde ar putea reface tripleta de aur pe trei nivele cu Emil Boc, la nivel județean, și Traian Băsescu, la nivel național.

Pin It

Comments   

# Ema 2015-12-14 16:06
Va fi anul electoral 2016......nu ''v-a'' fi
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh