18
Joi, Apr
17 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Singurul oraș unde marele Partid Național Liberal nu are, încă, un candidat pentru postul de primar este municipiul Turda. Thumbnail imageAceastă poziție este blocată de actualul primar, Tudor Ștefănie, aflat la finalul unui al treilea mandat de primar care au succedat două de viceprimar.

Toată lumea, inclusiv cei de la vârful județean al acestui partid, susține că Ștefănie va candida din nou, pentru prima dată sub flamura PNL, săgeată-n-sus. Aceasta pentru că fostul port-stindard al Partidului Democrat Liberal a „invadat” împreună cu colegii săi organizația liberală, unde au căutat să-și șteargă culoarea portocalie altădată afișată cu atâta mândrie, întru „aburirea” poporului. Aflat în considerabilă cădere în ochii electoratului după un mandat în care turdenii au constatat că nu a făcut altceva decât să gireze războaie politice pentru accesul la „ciolan”, vezi posturile bine plătite din Consiliile de Administrație de la societățile subordonate, Domeniul Public SA și „perla turismului turdean”, Societatea Turda Salina Durgău SA, primarul Ștefănie amână cât poate de mult anunțarea candidaturii sale. De ce? O să caut să răspund în cele ce urmează.

După ce anunțase anul trecut că nu va mai candida pentru un nou post de primar, a demarat o candidatură internă între Bogdan Bulgaria și Cristian Felezeu, pentru a se vedea care are mai multă notorietate etc., pentru a fi declarat candidatul PNL. Bulgaria s-a retras, iar Cristian Felezeu nu a mai fost anunțat niciodată, deși toate localitățile din județ și-au desemnat candidatul.

Singurul care are un interes în amânarea deciziei este Tudor Ștefănie, cel care are suficientă notorietate ca să îi fie suficientă campania electorală pentru a-și aduna adepții. Orice alt candidat ar fi avut nevoie de multe luni pentru a se face suficient de cunoscut pentru a ridica pretenții la o astfel de candidatură. Iar cel care a împiedicat așa ceva a fost chiar președintele PNL Turda, Tudor Ștefănie, despre care lumea crede că a confiscat filiala liberală turdeană, pe care o conduce cu o mână de fier, adică după bunul plac. Ștefănie nu lasă pe altcineva să se ridice, din PNL, cum îl ținuse pe actualul deputat, Mircea Irimie, sub obroc, în fostul PDL. Ștefănie vrea să fie indispensabil și încearcă, așa a făcut în toți acești ani de politician, să-și elimine adversarii, posibilii candidați, unul câte unul, inclusiv din propriul partid. Repet: așa a făcut întotdeauna, și în celălalt partid.

Forțarea demisiei celor din Asociația T9 este un alt exemplu.

Ștefănie nu candidează, dar și-a făcut cont de Facebook, unde se laudă singur și unde blochează comentariile turdenilor, care nu-i convin.

Ștefănie nu candidează dar plătește din banii publici oameni care să bombardeze mediul online și presa cu comunicate puerile, specifice propagandei de altă dată, de tip „slavă unicului partid, măreț e unicul conducător”.

Nu mai vrea primar, susținând sus și tare că va candida pentru un post de deputat. Însă eu cred că planul său este să candideze pentru un post de deputat, din funcția de primar. Odată ajuns primar, ar putea influența alegătorii în alegerea unui nou primar, dacă el pleacă în Parlament! Nu vrea să lase pe oricine, în urma sa, la primărie!

Oricum, credeți că va obține mai multe voturi la parlamentare decât la locale? În Turda este cunoscut, în afară… nu știu ce să zic.

Credeți că Ștefănie va sta aproape o jumătate de an fără să fie angajat la stat? Credeți că va sta 6 luni fără salariu și să candideze din afara unui post, al unei funcții de ales, administrative?

Stați liniștiți, Ștefănie va candida din nou!

 

Pin It

Comments   

# turdeanul 2016-01-31 21:46
Corect nelutule. Iata ca azi s-a confirmat ceea ce stiam toti. Acum sa vezi cum sar ulii impotriva altor candidati. sper ca turdenii sa nu mai fie " masochisti electorali"
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh