Micii spectatori clujeni sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” duminică, 13 iunie, de la ora 12.30, la „Pinocchio”, după Carlo Collodi, unul dintre cele mai populare spectacole ale instituției. Sâmbătă, 12 iunie, de la 11, este programat spectacolul „Sărmanul Johnny și Arnica”/„Szegény Dzsoni és Árnika”, după Ervin Lázár, în regia Ibolyei Varga. Din această săptămână, locurile se pot rezerva și online.
Spectacolul „Sărmanul Johnny și Arnica”/„Szegény Dzsoni és Árnika”, după Ervin Lázár, va fi prezentat la Teatrul „Puck” sâmbătă, 12 iunie, de la ora 11. Este un spectacol despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. Dramaturgia este semnată de Zsolt Láng, regia de Ibolya Varga, muzica de Zsolt Lászlóffy, iar scenografia de Szilárd-Zsolt Filep. În distribuție: Szabolcs Domokos, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Dorottya Balogh, Patka Ildikó și Urmánczi Jenő.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Un spectacol despre onestitate, curaj și educație
Duminică, de la ora 12.30, Teatrul „Puck” va găzdui o reprezentație a spectacolului „Pinocchio”. Regizorul Călin Mocanu aduce în scenă povestea nemuritoare a lui Carlo Collodi, Pinocchio, într-o viziune dinamică și plină de sensibilitate, mai actuală ca niciodată. Aventurile păpușii-băiat le vorbesc celor mari și mici despre onestitate și curaj, despre educație și importanța acesteia în dezvoltarea noastră ca oameni.
Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustrația muzicală de Dan Bălan. Distribuția este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Dana Bonțidean, Robert Trifan, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie și Ionuț Constantinescu. Figurație: Cosmin Cârlea și Bogdan Motoșcă.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Se pot face și rezervări online!
Din această săptămână, rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Mai multe detalii, aici: http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.
Amintim că, întrucât locurile reglementate în contextul pandemiei sunt limitate, iar interesul publicului este foarte mare, accesul la Teatrul „Puck” se face doar pe baza unor rezervări prealabile. Telefonic, rezervările pentru spectacolele din weekend se fac de luni până vineri, în intervalul orar 8-15, la următoarele numere de telefon: 0731837691 – Lucian Boldor (impresar secția română) și 0731837693 – Jakabfi Agnes (impresar secția maghiară).
Totodată, accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii. Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la evenimentele din weekend este de 40. Mai multe detalii, aici:
Spectacole la sediu și și deplasări
Pe parcursul acestei săptămânii, artiștii Teatrului „Puck” au prezentat spectacole atât la sediu, cât și în câteva localități din afara Clujului. Astfel, spectacolul „ “Ha én lennek Mátyás Király”/”Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő a fost prezentat pentru micii spectatori de la Mera marți, 8 iunie. De asemenea, spectacolele „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, în regia lui Ionuț Constantinescu, și „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó au fost prezentate miercuri, 9 iunie, la Zalău.
Totodată, publicul din Crasna (județul Sălaj) are parte joi, 10 iunie, de spectacolul „Cartea cu Apolodor”, în regia Monei Marian. În aceeași zi, două reprezentații ale spectacolului „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti vor avea loc la sediul instituției clujene, de la orele 10 și 11.
Vineri, 11 iunie, la Liceul de Artă din Zalău va fi prezentat de la orele 10 și 11.30 spectacolul „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, în regia lui Ion Iurcu. În aceeași zi, la sediul Teatrului „Puck” va fi prezentat spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita.
De asemenea, între 10 și 27 iunie 2021 poate fi vizitată cea de-a 15-a ediție a Muzeului Păpușilor, tema propusă de scenografa Elena Ilaș fiind „Prieteni din povești”. Mai multe detalii, aici: http://teatrulpuck.ro/personaje-emblematice-ale-spectacolelor-teatrului-puck-vedete-de-expozitie-la-muzeul-de-arta/.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"
Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.