29
Vi, Mar
19 New Articles

Gastronomie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe parcursul lunii octombrie, Slow Food Turda, a pregătit o serie de activități, care au ca scop promovarea agrobiodiversității, identificarea de soluții pentru practicile agricole, educația alimentară în școli și promovarea soiurilor locale de fructe și legume, precum și conștientizarea asupra risipei alimentare.slow food turda

Campania ”Good Food Good Farming” se desfășoară pe mai multe direcții, de aceea, Slow Food Turda a pregătit 5 evenimente în care vor fi  dezbateri, discuții, schimburi și acțiuni educative cu privire la evoluția actuală a politicilor agricole comune.

Prima acțiune a avut loc în 3 octombrie și a fost axată pe discuțiile cu fermierii din zona, cu scopul de a identifica problemele cu care se confruntă.

Cea de-a doua acțiune este programată, sâmbătă, 16 octormbrie,  la Centrul Gastronomic, ocazie cu care Slow Food Turda marchează Ziua Mondială a Alimentației cu un DISCO SOUP, eveniment menit să atragă atenția asupra risipei alimentare.

Seria activităților continuă cu  un minifestival gastronomic programat în data de 23 octombrie, în curtea Centrului Gastronomic când fermierii locali și consumatorii de hrană sănătoasă vor putea discuta ce trebuie făcut pentru a  economisi hrana, dar și de a găsi utilitate alimentelor “urâte” care nu  sunt acceptate de marile lanțuri alimentare. Evenimentul va fi urmat de Trandiționalul Brunch.

Luna ”Good Food Good Farming” se încheie pe 27 octombrie cu o plimbare prin via ”La Salina”, unde consumatorii de vinuri din România sunt asteptați la o degustare și la discuții despre importanța producției si a consumului local.

Program finantat de UE 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh