17
Lun, Ian
50 New Articles

Gastronomie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
O mâncare gustoasă, ușoară și rapid de preparat.
Pentru ciulama: 1 kg ciuperci champignon brune, 500 ml apa, 1+1/2 linguriță sare, 2 cepe tocate mărunt, 300 ml lapte, 100 gr smântână grasă, 2 linguri rase de făină, 1 linguriță piper măcinat, 1 linguriță boia, 70 ml ulei (3-4 linguri), 4-5 fire de pătrunjel tocat.
Ceapa tocată mărunt se călește în ulei timp de 2-3 minute. Se adaugă ciupercile curățate și feliate și sare, și se înăbușă alte 5 minute. Adăugăm boiaua, apa, și fierbem cca 20 min. Între timp pregătim amestecul de făină. Într-un bol punem făina, adăugăm treptat laptele, smântâna și pătrunjelul tocat mărunt. După cele 20 min. în care au fiert ciupercile, adăugăm amestecul de făină. Fierbem 3-4 minute, și gata, punem capacul și dăm deoparte.
Mămăliga: (ca și măsură folosim un pahar de 250 ml)
3 pahare cu apă, 1 pahar cu lapte, 1+1/2 pahar făină mălai, 80-100 gr unt, 1 linguriță sare. Apa, laptele și sarea se pun la foc. Când începe să clocotească se adaugă untul și treptat făina de mălai. Mestecăm energic și fierbem cca 6-8 min., depinde de tipul de făină folosit.
Curcubeu pe cerul gurii...
Să avem poftă!
 
Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh