25
Sam, Mai
13 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

irimia accidentSesizarea cu numărul 998 de pe site-ul Primăriei Turda va fi, probabil, de pomină în istoria imediată a municipiului. Ea marchează revoluţia intelectuală la Turda. Şi tot ca o altă revoluţie, a început în 21 decembrie. Totul a pornit de la comportamentul aberant al viceprimarului Mircea Irimie, cel care a reuşit, scriind doar câteva rânduri, să jignească mii de turdeni, majoritatea profesori şi ingineri. Pentru că aceştia sunt cei care acum 30 de ani aveau posibilitatea să-şi cumpere o maşina Dacia 1300. 


 Ne-a atras atenţia răspunsul “de sus” pe care viceprimarul turdean l-a dat unui om simplu, care s-a plâns de modul în care viceprimarul Irimie s-a comportat într-o situaţie în trafic. Dar mai întâi, să vedem sesizarea omului care a scos ce e mai rău din viceprimarul Mircea Irimie. Totul se găseşte http://primturda.ro/index.php?page=_audiente/index.php&pag=2, dacă nu va fi şters între timp:

“Nr.înreg.998, sebastian p., Turda, Romania
21 Decembrie 2008
Domnule viceprimar, azi 21.12.2008, orele 12.45..ati iesit de la o spalatorie auto situata pe strada Stefan cel Mare, conducand un autoturism marca mecedes cu numere de bu***esti.Pe langa faptul ca ati iesit din ***te cu spatele fara sa va asigurati, ati ajuns pana la banda despartitoare a celor 2 sensuri de mers in momentul in care v-am clansonat ati gesticulat, apoi v-ati continuat drumul iar dupa circca 50 metri a-ti franat brusc in fata mea....pacat, cataloghez acest comportament ca fiind un

Nr.înreg.999, sebastian p., Turda, Romania
CONTINUARE; cataloghez acest comportament indolent ca apartinand unui golan...nu unui persoane cu autoritate publica. Aveam o cu totul alta parere despre persoana dvs. Va doresc sarbatori fericite.”
Viceprimarul Mircea Irimie nu “s-a răbdat” să nu-i răspundă turdeanului care l-a făcut de ocară, pe site-ul Primăriei Turda al cărui patron, ne permitem să-i amintim, nu este:
“Raspuns:
Stimate domnul Sebastian, în primul rând îmi cer scuze pentru situaţia creată. Pentru că în cursul săptămânii nu am timp să îmi spăl maşina, într-adevăr duminică am fost la spălătorie pe str. Ştefan cel Mare cu maşina mea şi a soţiei. Spălătoria are o curte mai aparte aşa că nu există posibilitatea de a vira sau a întoarce maşina, astfel clienţii sunt obligaţi să revină în şosea ieşind în marşarier. În momentul în care şi eu am dorit să ies în trafic am aşteptat aproximativ 2-3 minute până am avut loc. Am încercat să ies în trafic cu spatele. În acel moment dvs. aţi apărut cu mare viteză (aproximatvi 90-100 km/h) şi aţi claxonat prelungit, gesticulând şi strigând în gura mare. În astfel de situaţii, eu personal, când văd un caz de blocaj în trafic sau când cineva doreşte să intre sau să iasă de pe o stradă, sau când cineva doreşte să întoarcă maşina într-un anume loc, de fiecare dată acord prioritate şi îl invit civilizat să execute manevra respectivă. Pentru modul în care dvs. v-aţi comportat eu v-am atras atenţia în mod civilizat apostrofându-vă cu degetul arătător şi recomandându-vă să fiţi mai calm, iar dvs. aţi claxonat în continuare şi aţi gesticulat mai departe. Văzând acest lucru am vrut să opresc şi să cobor să vă întreb ce problemă deosebită aveţi, dar când am frânat aţi încetat cu acest comportament aşa că mi-am continuat drumul liniştit. Domnul Sebastian P. nu ştiu ce mod de educaţie aţi primit dar pentru un asemenea lucru să cataloghezi viceprimarul unui oraş drept golan mi se pare o comparaţie oarecum exagerată. De asemenea, nu cunosc nivelul dvs. de pregătire profesională şi nici nivelul de competenţă dar după superba Dacie 1300 de 25 de ani, probabil că aceasta este valoarea dvs., şi nu doresc să comentez decât că anumite lucruri şi un anumit comportament ne reprezintă. Eu personal vă urez dvs. şi familiei dvs. Sărbători Fericite, iar în anul care vine să aveţi parte de linişte şi pace, de succes şi prosperitate, dar mai ales de sănătate şi bucurie alături de cei dragi. Mă bucur că vă cunosc astfel când v-om avea ocazia să ne întâlnim am să încerc să-mi cer scuze pentru faptul că v-am supărat. Acesta este răspunsul viceprimarului municipiului Turda şi nu a unui „golan”. Cu stimă şi respect, Mircea Irimie.”

Precizăm că viceprimarul Irimie este fericitul posesor al unui Volkswaggen Touareg iar incidentul aflat în discuţie  s-a produs când patronul Restaurantului Milenium şi a lanţului de magazine Roland conducea, se pare, maşina soţiei sale, un Mercedes Benz.
Trecând peste anumite agramatisme, ceea ce i-a deranjat pe oamenii care au postat opinia lor referitoare la scandalul iscat între proprietarul Daciei şi alesul local au fost cuvintele:
“nu cunosc nivelul dvs. de pregătire profesională şi nici nivelul de competenţă dar după superba Dacie 1300 de 25 de ani, probabil că aceasta este valoarea dvs.”
Din păcate pentru întreaga administraţie locală cineva a luat decizia, când a văzut că gluma se îngroaşă, să şteargă de pe site-ul primăriei, de la secţiunea “sesizări şi OPINII on-line” părerile oamenilor. Turdenii au sărit cu zecile pentru a-l pune “la punct” pe viceprimarul Irimie, declarându-se jigniţi. “Jurnalul de Arieş” consideră că ştergerea postărilor oamenilor este o cenzură tipică altor vremuri. Cu atât mai mult cu cât cuvintele celor care i-au ţinut partea  nu au fost deloc jignitoare, ci doar i-au adus atingere imaginii de om politic. Lucru pentru care, noi ne-am gândit să oferim acelor oameni libertatea la opinie, o libertate pe care cei pe care ei i-au ales le-a refuzat-o. Pentru că noi cunoaştem în amănunt comportamentul oamenilor politici şi pentru că suntem “vaccinaţi” împotriva acţiunilor lor distructive, am reuşit să prevedem ştergerea de pe site-ul primăriei. Ei au şters părerea oamenilor, noi însă am reuşit să o salvăm. O publicăm aici, de dragul libertăţii opiniei şi cuvântului, lucruri pentru care mulţi români au murit:
“ Nr.înreg.1006, profesor turdean, Turda, Romania
D-le viceprimar,nu stiu ce probleme ati avut cu dl.Sebastian, dar am citit raspunsul pe care i l-ati dat si am ramas profund dezamagit de felul in care-i catalogati pe oameni:in functie de marca masinii.Vreau sa va spun ca sunt profesor cu gr. I si am o Dacie de cand am terminat facultatea(24 de ani).Nu mi-am permis o alta masina pt.a trebuit sa-i tin pe cei doi fii la facultate in Buc.la Cluj nefiind pe vremea aceea sectia de constructii de avioane.Oare DACIA MEA VECHE sa fie o rusine?
24 Decembrie 2008

Nr.înreg.1007, profesor turdean, Turda, Romania
CONTINUARE Va scriu pentru ca in raspunsul d-voastra este o doza de dispret,ma refer la felul in care ganditi despre cultura si competentele omului.Oricum,m-am hotarat sa nu mai conduc BATRANA MEA DACIE,nu pentru ca as putea-o inlocui cu o masina noua, pentru ca din doua salarii de profesor, mi se pare o utopie,ci pentru ca e mai bine sa te retragi in lumea cartilor si sa-i lasi pe cei cu masini luxoase sa se considere INELECTUALI,deci SUPERIORI celor de seama d-lui Sebastian.Sarbatori fericite!
24 Decembrie 2008
Nr.înreg.1008, MARY din Turda, Turda, Romania
Subscriu celor scrise de dumneavoastra DOMNULE PROFESOR TURDEAN.Am ajuns sa fim dispretuiti de cei pe care i-am ales,pentru ca nu posedam averi uriase adunate prin coruptie si neciste,pentru ca nu avem BMW,sau alte masini de lux. Eu stiu un lucru invatat de la tatal meu:banul necinstit nu aduce fericire. TOATE SE PLATESC IN VIATA ASTA. Cinstit spus,am avut o alta parere despre domnul viceprimar.M-a dezamagit complet prin raspunsul dat domnului Sebastian. DACA TACEA,FILOZOF RAMANEA.
24 Decembrie 2008

Nr.înreg.1009, sebastian p., Turda, Romania
Multumesc tuturor celor care ma sustin. Sarbatori Fericite tuturor si un an mai bun cu pace si impliniri!
25 Decembrie 2008

{highslide}postari-primturda.jpg&captionText:'postările ce lipsesc de pe site-ul Primăriei Turda'{/highslide}Nr.înreg.1011, Andrei Costin, Turda, Romania
D-le viceprimar,apreciez ca i-ati cerut scuze dlui SEBASTIAN,dar sincer va spun ca i-ati jignit pe mlti oameni care nu detin masini de lux.Printre ei ma numar si eu,absolvent al UBB, promotia 1975.Sunt profesor si imi iubesc meseria,care,se stie,nu aduce bani,ci satisfactia de a-i vedea pe copii formandu-se sub ochii tai.Poate ca d-voastra aveti mai multa scoala,de aceea nu trebuia sa fceti referi la SUPERBA DACIE DE 25 de ani a d-lui SEBASTIAN.Oare lumea interlopa nu se plimba in masini de lux?
25 Decembrie 2008

Nr.înreg.1012, Andrei Costin, Turda, Romania
CONTINUARE:Cu ce sunt mai presus cei care detin masini de lux?Cand am facut eu facultatea se sustinea examen de admitere serios si se facea carte,acum,numai cine nu vrea nu face o facultate particulara.Stim se facultati au facut sau fac angajatii din Primarie.Va sfatuiesc,daca vreti sa fiti iubit de turdeni,sa nu-i mai desconsiderati pe oameni.Destinul a fost de partea d-voastra,sunteti un om inteligent,ambitios,ati reusit in viata,dar putina modestie nu strica.Viata nu e numai lapte si miere..
25 Decembrie 2008

Nr.înreg.1017, bologa ioan, Turda, Romania
Dle Irimie,in legatura cu raspunsul pe care l-ati dat dlui SEBASTIAN,daca nu ati fi adaugat:”NU CUNOSC NIVELUL DVOASTRA DE PREGATIRE PROFESIONALA SI NICI NIVELUL DE COMPETENTA DAR DUPA SUPERBA DACIE 1300 DE 25 DE ANI,PROBABI CA ACEASTA ESTE VALOAREA DVOASTRA.,SI NU DORESC SA COMENTEZ DECAT CA ANUMITE LUCRURI NE REPREZINTA...”atunci ati fi ramas pt. mine un om onest,asa...Este pacat dle vice cand ne pierdem onestitatea,V-am apreciat spiritul de initiativa,dar ca OM...Poate nu dv.ati raspuns.
26 Decembrie 2008
Nr.înreg.1018, suciu vasile, Turda, Romania
Dle SEBASTIAN,eu zic sa-ti schimbi superba dacie 1300 si sa nu-l mai deranjezi in trafic pe dl MIRCEA,eu deja m-am gandit sa-mi arunc dacia 1310,desi nu am bani sa-mi cumpar una mai noua,dar nu vreau sa patesc ca dvoastra. Sarbatori fericite
26 Decembrie 2008
Nr.înreg.1019, zorro orz, Turda, Romania
bravo domnul vice.vad ca va taiati singur craca.dvs. nu stiti ca tacerea e de aur?daca pana acuma lumea va credea altfel decat sunteti,cu raspunsul pe care l-ati dat ati inlaturat orice dubiu.bun venit in randul smecherilor de romania.va saluta un incult cu o dacie.
26 Decembrie 2008”

Dintre toate sesizările sau, dacă vreţi, opiniile, care au fost postate iar apoi scoase de cenzura instituită pe site-ul Primăriei Turda, trebuie să recunoaştem că şi nouă ne lipsesc ultimele două, probabil cele care au înmuiat rezistenţa la ocară a viceprimarului Mircea Irimie, cel pe care Tudor Ştefănie îl pregătea ca successor al său. Acum, cu prejudiciul de imagine suferit, îi va fi mult mai greu lui Mircea Irimie să fie preferatul turdenilor. Acum este momentul în care ilustrul om de afaceri turdean trebuie să afle că viaţa politică se face pe spatele oamenilor simpli, nu doar cu laude şi osanale aduse şefilor săi din partid. Iar pe turdenii care nu numai că te-au ales şi îţi plătesc salariul din administraţia locală trebuie să îi respecţi, dacă nu reuşeşti să ţii la ei. Cu atât mai mult cu cât este foarte probabil să-ţi fie şi clienţi, iar averea să le-o datorezi, în mică măsură ce-i drept, şi lor.
Fără să ţinem lecţii de bună creştere – pentru asta îi avem pe profesorii jigniţi de viceprimar –ne permitem să susţinem că ar fi fost mai bine ca Mircea Irimie, viceprimarul municipiului Turda, să-şi ceară scuze celor pe care i-a jignit pe site-ul primăriei, unde s-a iscat întregul scandal. Asta dacă a văzut că opinia multora dintre turdeni, majoritatea profesori, este că a făcut-o “de oaie”. Nu este târziu nici acum, oricine ar putea înţelege un moment în care un bărbat sare calul, refulând după o acumulare de stress. Astfel oamenii ar încerca să uite ieşirea unuia dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Turda.
Ce-or fi scris oamenii ăia în postările cu numerele 1036, 1037, de l-a determinat pe viceprimarul Mircea Irimie să le şteargă, alături de cele anterioare care îi aduceau atingere imaginii sale de politician şi membru al conducerii oraşului? m dori foarte mult să ştim.

Pin It

Comments   

# Guest 2010-10-26 11:38
Ce "nivel " de pregatire are domnul viceprimar?
Eu cred ca nu pre are.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh