19
Vi, Apr
20 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Te și bufnește râsul-plânsul, când îl vezi pe fostul primar, Tudor Ștefănie, reluându-și vechile metehne care i-au făcut pe turdeni să-l asemene, adesea, cu Ceaușescu. Mi s-au umplut ochii de lacrimi, amare, văzând cum politicianul ce vrea acum în parlament, stă de vorbă cu femeile în vârstă care vând produse agricole, înfofolite la maxim din cauza frigului crunt pe care trebuie să-l suporte în piața centrală, pentru a vinde câteva produse agricole, rod al muncii lor de peste an. Până acolo merge tupeul fostului primar încât îndrăznește să le propună producătorilor agricoli care dârdâie lângă tarabe să-l voteze, că vrea el să devină deputat. Nu mă credeți? Intrați pe pagina de facebook a fostului primar care se vrea deputat. Asta după ce, în 12 ani, cât a fost primar, nu i-a băgat în seamă pe acești oameni, lăsându-i, vara, la cheremul speculanților și găștilor care te terorizează pentru a le vinde lor marfa la bani de nimic, iar iarna la cheremul gerului crunt. În 12 ani nu le-a putut face o hală în care să aibă condiții decente, puțină căldură și curățenie.

„ – Nenișorule”, ar fi trebuit să-i spună femeile din piață, „iată cum te aduse Dumnezeu la mâna noastră! AI vrea, acum, să intri la căldură, în Parlament... Nu-ți vom face hatârul, așa cum ți-ai bătut tu joc de noi!”

În orașul vecin, primarul Radu Hanga a făcut, într-un singur mandat de 4 ani, două Hale Agroalimentare moderne, unde nu degeră ceapa, nici vânzătorul și nici cumpărătorul. Nici mustața și nici barbișonul!

Dar ce să faci, atât pare că valorează cel care vinde în piață, atât valorează cel care cumpără de acolo, turdeanul, în general, în ochii candidatului: cât o ceapă degerată.

Ca să ajungă în piață, însă, a trebuit să-și parcheze undeva „gipanul”. Cum, însă, a distrus el traficul din această zonă frecventată a orașului, unde este aproape imposibil să parchezi pe locurile desenate de cei de la parcări, e greu și pentru domnia sa. Așa că a găsit locul ideal pentru a parca, la fel cum fac cocalarii și interlopii, în totală nepăsare față de lege. Ce contează că pune în pericol viața pietonilor, care sunt văzuți târziu de șoferi?

L-ați auzit vreodată cum se laudă cu modificările pe care le-a adus centrului municipiului Turda? De câte ori l-ați înjurat, în gând, atunci când nu puteați parca? Atunci când vedeați câte-un „ceafă lată” parcându-și merțanu’ pe două locuri iar poliția comunitară întorcea privirea în altă parte, amendând doar pe turdenii cu mașini mai ieftine? Ținea prelegeri despre cum turdenii trebuie să se obișnuiască să-și lase autoturismele în parcarea de lângă catedrală și să meargă pe jos la piață, de unde să care cu cârca produsele cumpărate. De ce? Pentru că el parca oricum, oriunde „vroia mușchii lui”, pe X, pe zebră, pe trotuar... În Turda și oriunde merge, doar are „gipan” și asta îi dă dreptul... Vedeți în imagine cum a parcat, iar autoturismul său a stat acolo vreo jumătate de oră, iar acest mod de a parca nu este întâmplător, așa parchează și când merge la teatru, internetul e plin de poze cu mașina sa parcată pe trecerea de pietoni.

Dar ce ziceți dacă parchează pe trotuar și când merge la Câmpia Turzii? (Vezi foto) Toată lumea mai greșește, toți turdenii știu că la noi se parchează greu, dar când ești candidat pentru un post de deputat, trebuie să ai o mai mare decență, să fii un exemplu pozitiv, nu să-ți arăți „mușchii” prin urbe. Toate aceste poze cu parcări ale aceleiași persoane publice în diferite locuri arată că disprețul respectivului pentru lege și ordine nu este o întâmplare, ci un mod de viață.

Cei care fac jocuri video, ar putea să creeze o aplicație, în colaborare cu Poliția Rutieră, intitulată „Parcați-l pe Ștefănie!”, cu care șoferii turdeni să poată învăța cum se parchează corect, mai ales în îngustele parcări făcute de Ștefănie în centrul Turzii.

Chestia asta cu mașina mi-a amintit altă fază care ar fi hazlie, dacă nu ar fi de plâns, pentru că modul în care acest om a făcut ce a vrut la Turda este demn de un subiect de carte. Mi-am amintit de alt „gipan”, cel care are, tot așa, numărul de înmatriculare cu BXS, dar este un Volvo XC 90. Autoturismul este proprietatea SC Domeniul Public Turda iar primarul Ștefănie îl închiria, poate fără să semneze el, cum știm bine că a făcut în toate „afacerile” care au „miros”. Se plăteau bani publici, și nu puțini, unei firme publice, pentru ca fostul primar să aibă cu ce se deplasa în deplin confort la București sau prin te miri ce stațiuni. Adică paguba banului public era dublă.

De aceea, după ce a făcut toate aceste, să le numim, matrapazlâcuri, această candidatură a lui Ștefănie pe un loc neeligibil (locul 5 pe lista de deputați), spun eu, este de râsul curcilor, la fel ca și campania electorală pe care o duce. Una în care nu se poate opri din minciuni și promisiuni penibile, întrucât turdenii știu ce a făcut și ce nu. Cum ar fi promisiunea făcută pe pagina sa de facebook unui turdean care l-a invitat pe strada sa, cum că va merge pe toate străzile din Turda în această campanie electorală! (sic) Cu toții știm calvarul unor turdeni care își duc viața de zi cu zi pe străzi desfundate, turdeni a căror voce nu a auzit-o din funcția de primar, de ce ar merita, în ochii acestora, să devină deputat? 

Altă minciună, că PNL Turda își suspendă activitatea electorală în teren, pentru trei zile. Asta anunțau pe 15, pe 17, Ștefănie postează poze cu el în teren, la Tureni. Și iar ne tăvălim de râs, întrucât tot pe pagina sa de Facebook, Ștefănie consemnează: „Azi am fost în comunele și satele din juru Turzii. Am văzut oameni harnici și destoinici. Am văzut drumuri făcute datorită implicării primarilor PNL.” Păcat că nouă, turdenilor, nu ne-a fost dat...

Ah, să nu uităm de cea mai tare transmisie live, cea făcută de Tudor Ștefănie săptămâna trecută. La începutul acesteia – tehnica, bat-o vina – aproape trei minute, omul era în direct dar fără sonor. Făcea niște „mutre”, de te tăvălești pe jos de râs. În direct cu „fanii” de pe Facebook, e mai simplu, poți tria comentariile nefavorabile și poți eluda întrebări pe care, dacă ai fi făcut o întâlnire cu presa, ai fi fost obligat să le accepți...

Vedem tot de pe pagina sa de facebook, că este însoțit în această campanie electorală de doar o mână de apropiați: de vecinul Pensiunii „Casa Tudor”, Lucian Cordiș, de cea pe care Ștefănie a impus-o șefă a Inspectoratului Școlar Județean, când PD-L era „în tot și în toate”, Anca Hodorogea, care trăiește în Cluj-Napoca de ani buni, de fostul președinte PD-L Câmpia Turzii, Cristian Haiduc, și încă vreo doi-trei mai tineri.

În acest week-end, candidatul Ștefănie a fost prezent în Salina Turda pentru a urmări campionatul de drone. Am auzit că la acea competiție nu a fost participat drona cu care Matei le-a arătat turdenilor, de sus, Grădina Zoologică, Casa de cultură și zona industrială a orașului. Ar fi câștigat, cu siguranță, la eficiență electorală.

Vă sfătuiesc să intrați pe pagina de facebook a candidatului Tudor Ștefănie – persoană publică, vă veți distra copios cu pozele și filmările de acolo.

Un lucru bun, Tudor Ștefănie a ieșit în stradă, ceea ce nu a făcut în celelalte campanii, când ar fi trebuit să-și susțină colegi ca Alin Tișe, Mircea Irimie și chiar, cel care astăzi îi este alături, Cristian Haiduc. Când este vorba de „pielea” sa, se pare că și-a adus aminte cum este să strângi mâna oamenilor simpli, chiar și obligat doar de faptul că trebuie să le ceri votul.

--------------------------

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Cu zâmbetul pe buze și creierul activ.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh