02
Sam, Mar
13 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În anul 2016, în judeţul Cluj au fost sesizate cu 0,16% mai puţine infracţiuni, comparativ cu anul  2015.  A scăzut numărul infracțiunilor judiciare, economico-financiare şi a crescut gradul de siguranţă rutieră, fiind înregistrate scăderi la indicatorii ce vizează circulaţia pe drumurile publice.

În domeniul prevenirii criminalităţii, activitatea s-a axat, în principal, pe  realizarea de cercetări şi analize, implementarea la nivel local a programelor elaborate în baza priorităţilor naţionale şi locale, iniţierea şi continuarea de proiecte.

În anul trecut au fost iniţiate şi implementate 41 proiecte și campanii de informare şi prevenire şi s-au desfăşurat activităţi punctuale pe diferite segmente ale criminalităţii, în parteneriat cu instituţii, autorităţi publice locale şi ONG-uri.

În cadrul acestora proiecte au fost desfăşurate  588 activităţi de informare, numărul beneficiarilor fiind de 120.000 din toate grupurile țintă abordate, peste 38.000 dintre aceștia fiind elevi.

În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii - din analiza datelor statistice rezultă că în anul 2016, la nivelul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost înregistrate cu 0,16% mai puţine sesizări de infracţiuni decât în anul 2015. A scăzut cu 0,77%, infracţionalitatea judiciară, cu 15,96% infracţionalitatea economică.  

Criminalitatea în mediul rural s-a diminuat cu 0,54 %.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh