19
Vi, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 20 de poliţişti clujeni au acţionat pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Turda şi Dej pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi a faptelor ilicite din domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare.

În 26 iulie a.c., între orele 11:00 - 14:00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au participat la o acţiune în sistem integrat împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, precum şi a faptelor ilicite din domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare.

În cadrul acţiunii au fost verificaţii 29 agenţi economici cu sediile sau punctele de lucru în municipiile Cluj-Napoca, Turda şi Dej.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 55.000 lei.

Au fost constatate 13 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum şi o sancţiune contravenţională la H.G. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unor produse alimentare, respectiv produse de patiserie şi produse din carne în valoare de peste 500 lei.

Poliţiştii au descoperit 2 infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute şi pedepsite de art. 9 alin. 1 lit. b, respectiv art. 9 alin. 1 lit. c din Legea 241/2005 republicată.

Cercetările sunt continuate în legătură cu infracţiunile descoperite, sub supravegherea parchetului competent.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh