12
Vi, Aug
16 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliţiştii de investigaţii criminale din Cluj şi Sălaj au depistat două persoane urmărite internaţional pentru comiterea unei infracţiuni de omor în Italia.

Mai întâi, iată ce scria site-ul italian „Repubblica.it”, în 14 august 2016 referitor la nefericitul eveniment: „Un român de 37 de ani, Lucian Memet, a murit înjunghiat în timpul unei razii desfășurată în campul de rromi de pe strada Virginia Wolf, în cartierul Ponticelli din Napoli. Conform unor martori oculari, bărbatul a fost atacat și lovit de alte trei persoane de etnie rromă care au reușit să fugă.

Medicii legiști au descoperit pe corpul victimei răni la spate și la cap.

În cursul raziei ali doi rromi, de 36 și respectiv 18 ani au fost răniți ușor și li s-a acordat primul ajutor de către cei de la 118. Carabinierii, care anchetează evenimentul, Memet, domiciliat în campul de rromi era cunoscut forțelor de ordine și fusese urmărit în timpul unei discuții animate cu conaționali ai săi, a fost atacat și lovit în zona craniului cu obiecte contondente, decedând pe loc. La locul faptei a fost găsit un cuțit de bucătătie cu urme de sânge. Ancheta este continuată de carabinierii din Poggioreale”, consemna repubblica.it.

Acestea au fost reţinute, iar ulterior arestate provizoriu în vederea predării autorităţilor din Italia.      

Poliţiştii de investigaţii criminale din Cluj şi Sălaj au acţionat pentru depistarea unor persoane pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către autorităţile italiene, sub aspectul comiterii unei infracţiuni de omor calificat.

La data de 2 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Cluj au depistat o femeie, de 41 de ani, care locuieşte fără forme legale în zona Pata Rât, judeţul Cluj, pe numele căreia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Italia. Cea în cauză este bănuită de comiterea unui omor, în cursul acestui an, în Napoli, Italia.

De asemenea, în urma colaborării cu poliţiştii din Sălaj, a mai fost depistată o femeie, de 51 de ani, din localitatea Dragu, judeţul Sălaj, care ar fi acţionat, împreună cu cealaltă, la comiterea infracţiunii. Pe numele acesteia, a fost emis mandat european de arestare.

Cele două femei au fost reţinute în baza ordonanţelor emise de către procurori, ulterior fiind dispusă arestarea provizorie în vederea predării acestora autorităţilor italiene.

Pentru depistarea celor în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Fapta a fost comisa in anul 2016, iar mandatele europene au fost emise in anul 2017. 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh