30
Vi, Sep
21 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 11-17.12.2017, la nivel european s-a desfășurat acțiunea  ,,Alcohol/Drugs”, pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, operațiune care se înscrie în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2017 și se desfășoară simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale U.E.

          Având în vedere obiectivul general asumat de statele membre U.E., de reducere cu 50 % a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 - 2020 şi Calendarul de activităţi al poliţiei rutiere pentru anul 2017, în această perioadă 54 de poliţişti clujeni de ordine publică şi poliţie rutieră au executat acţiuni punctuale, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din judeţul Cluj.

Scopul acestor acţiuni a fost depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în principal a celor care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, precum şi asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

În acest context, au fost controlaţi 2.118 conducători auto, fiind aplicate 31 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 30 pentru conducere sub influenţa băturilor alcoolice.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au constatat 18 infracţiuni la regimul rutier şi 14 infracţiuni de altă natură. 

  

STIMATI CONDUCATORI AUTO – ALCOOLUL SI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!

 

      Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitatii de conducere.

 

  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
  • Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh