19
Sam, Ian
42 New Articles

POLIȚIA
Typography

La data de 25 martie 2018 se împlinesc 196 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române, zi aniversară în care instituția noastră sărbătorește și Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Pentru a marca aceste momente, azi, la Biblioteca Centrală Universitară ,,Lucian Blaga”, sub denumirea ,,De la Gărzile Naționale, la structurile de ordine publică moderne - din istorie spre contemporaneitate” au fost prezentate o serie de expoziții tematice, fiind expuse documente vechi, bunuri de patrimoniu cultural național recuperate de polițiștii clujeni, uniforme de poliție, precum și opere de artă realizate de polițiști.

Vizitatorii au fost curioși să afle despre înființarea Gărzilor Naționale Române, despre miniștrii de interne ardeleni din guvernul României Mari, care a fost imaginea poliției clujene în presa vremii după momentul 1 Decembrie 1918, fiind încântați de momentul de historical reenactment cu Gărzile Naționale Române și Regimentul ,,Avram Iancu” al voluntarilor ardeleni în Armata Română.

Au fost organizate și activități în aer liber, fiind expusă tehnica de lucru a criminaliștilor, a polițiștilor rutieri și a celor de acțiuni speciale. De asemenea, au fost amenajate un poligon de tir cu airsoft și un simulator laser pentru antrenamente de tragere. Polițiștii de acțiuni speciale au pregătit momente inedite, precum coborâri în rapel de pe acoperișul clădirii și exerciții demonstrative, inclusiv cu câinii de intervenție.

Un moment de o importanță deosebită pentru instituția noastră a fost marcat de semnarea contractului de finanțare a proiectului ,,Creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei pentru sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și a Unității Militare 0603 Cluj-Napoca”, proiect ce vizează o investiție totală de peste 78.000.000 de lei.

Expoziția organizată cu acest prilej poate fi vizitată în perioada 23 martie-20 aprilie 2018.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh