20
Sam, Iul
3 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În data de 18 mai 2018, între orele 07:00-10:00, poliţiştii rutieri din tot județul au acţionat pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile au fost coordonate de către polițiștii din cadrul Servciului Rutier şi au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri. 

Polițiștii au verificat zeci de autovehicule și au luat măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Aceștia au constatat 37 de abateri pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, fiind reținute 2 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului și pentru depășire neregulamentară.

De exemplu, în jurul orei 8:15, polițiștii rutieri din Câmpia Turzii au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autobuz pe strada Parcului, din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto transporta circa 50 de preșcolari și cadre didactice, care urmau să ajungă în localitatea Ciurila la un obiectiv turistic.

Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002-rep, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh