20
Sam, Apr
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au continuat activităţile în sistem integrat, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei  Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.polite jandarmi pompieri

 Sub autoritatea Instituţiei Prefectului Cluj, 509 forţe au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea respectării acestora, pentru împiedicarea răspândirii SARS-CoV-2.

 În cadrul acţiunilor desfăşurate în întregul judeţ, au fost legitimate peste 950 de persoane şi au fost verificaţi 129 de operatori economici.

 Totodată, au fost verificate 346 de mijloace de transport persoane, avându-se în vedere respectarea normelor de protecţie individuală atât de către conducătorii acestora, cât şi de către călători.

 Urmare a nerespectării normelor legale, s-a impus aplicarea unui număr de 237 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020, în valoare de 38.200 de lei.

 Exemple seminificative: 

La data de 22 octombrie a.c., în intervalul orar 07.00-08.30, poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au acţionat în sistem integrat, împreună cu poliţiştii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, verificând respectarea normelor de protecţie individuală în mijloacele de transport în comun şi în staţiile acestora. 

În cadrul acţiunii, au fost verificate 248 de persoane, 88 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020.

 * 

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au acţionat în intervalul orar 11:00-13:00, fiind verificate restaurante, unităţi alimentare, mijloace de transport în comun şi terase situate în zona de competenţă.

Abaterile constatate au impus sancţionarea contravenţională a 11 persoane, pentru nepurarea măstii de protecţie sau purtarea acesteia necorespunzător. 

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au acţionat pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

 Au fost verificate pieţe, unităţi alimentare, restaurante şi terase, dar şi mijloace de transport în comun de pe raza comunei, fiind legitimate 47 de persoane. 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020. 

* 

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Florești au acţionat în intervalul orar 07.15-08.15, fiind verificate 25 de mijloace de transport în comun.

 În urma abaterilor constatate, 5 călători au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh