28
Joi, Mar
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 1.000 de poliţişti vor acționa premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică .politie

 În perioada Sărbătorilor de Paște, peste 1.000 de poliţişti vor acționa pentru menținerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea oricăror fapte antisociale, prevenirea răspândirii visurului Covid 19 și reducerea numărului de accidente de circulație.

În acțiuni sunt angrenați polițiști de ordine publică, rutieri, de poliție judiciară, de acțiuni speciale, precum și din cadrul altor structuri ale inspectoratului.

Scopul acțiunilor este acela de a preveni evenimentele care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi de a interveni rapid atunci când sunt sesizate fapte antisociale.

De asemenea, polițiștii vor intensifica acțiunile pentru verificarea legalității activităților comerciale din piețe, târguri și centre comerciale, în scopul prevenirii și combaterii încălcărilor prevederilor legale din domeniu și verificării respectării normelor impuse în contextul starii de alertă.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor cu lăcașuri de cult și a celor în care se  vor desfășura manifestări publice, zone cu un aflux mare de persoane în care vor fi instituite dispozitive de poliție suplimentare.

Cu ocazia slujbei de Înviere, efective de polițiștii, jandarmi și polițiști locali vor fi prezenți la 132 de biserici de pe raza județului, locații unde se preconizează că vor participa peste 100 de persoane la slujbele oficiate.

Polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile pentru a asigura fluența traficului și pentru a preveni accidentele de circulație, astfel încât fiecare să ajungă la destinație fără incidente. Aceștia vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din localitățile urbane şi pe sectoarele de drum național din județ.

În acest sens, recomandăm șoferilor să conducă prudent, să respecte limitele de viteză, pentru a ajunge la destinație în siguranță.

 Totodată, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 vă recomandăm ca deplasarea către lăcaşurile de cult sau alte zone de interes să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

 Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

 În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunați 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 

SĂRBĂTORI FERICITE!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh