28
Dum, Apr
1 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19 ÎN JUDEȚUL CLUJ

 

 politie

La data de 19 mai a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio Pop”, au desfășurat activități de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În cadrul activităților au fost angrenate peste 400 de forțe, fiind legitimate aproximativ 1050  de persoane și verificate 168 de societăți comerciale.

 

Totodată, au fost oprite pentru control 227 de mijloace de transport persoane.

 

Pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de Coronavirus, forțele implicate au aplicat 52 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.200 de lei.

 

 

 ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA

 

În vederea creșterii gradului de siguranță publică, verificării modului de respectare a prevederilor stabilite pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19, precum și pentru menținerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, la data de 19 mai a.c., în intervalul orar 17.00 – 21.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza de competență, în zonele comerciale, parcuri, târguri și principalele artere de circulație.

 

Cu ocazia activităților desfășurate au fost legitimate 38 de persoane și verificate în trafic 22 de autovehicule.

 

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale. Astfel, 6 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și siguranței publice, 4 persoane pentru abateri aduse prevederilor Legii 55/2020, 2 persoane pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice și 4 persoane pentru alte abateri ale prevederilor legale .

 

În cadrul acțiunii, în baza activităților investigativ-operative efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 19 ani, din Cluj-Napoca, bănuit de participarea la furtul celor două biciclete din data de 9 ianuarie a.c., din interiorul unui ansamblu de locuințe situat pe strada Bartok Bela, Cluj-Napoca.

 

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

 

ÎN COMUNELE FLOREȘTI-GILĂU

 

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au desfășurat activități în vederea prevenirii și combaterii activității infracționale în comunele Florești-Gilău.

 

La acțiune au participat alături de polițiști, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și lucrători din cadrul Direcției Poliției Locale Florești.

 

Activitățile realizate în zonele aglomerate, societăți comerciale, săli de jocuri de noroc și zone de agrement au condus la legitimarea a 86 de persoane, controlarea a 30 de vehicule, totodată fiind efectuate verificări în 8 societăți comerciale.

 

Abaterile constatate de către polițiști au impus aplicarea a 15 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea legislației rutiere și a normelor de conduită socială.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh