24
Mie, Apr
10 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acționează în vederea reducerii numărului de accidente de circulație, precum și  în scopul asigurării unui climat de ordine, siguranță și disciplină rutieră pe  drumurile din județ.

 Activitățile desfășurate vizează descurajarea producerii evenimentelor rutiere negative, printr-o prezență activă în trafic, depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule, deși se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și constatarea altor abateri la regimul rutier prin care este pusă în pericol circulația pe drumurile publice.

 În acest context, la data de 28, respectiv 29 iulie a.c., în intervalul orar 10.00-14.00, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat pe DN 16, pe tronsonul Corpadea – Mociu, respectiv pe DN 1C, pe tronsonul Apahida – Fundătura.

 Cu ocazia actitivăților desfășurate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind aplicate ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.

 Totodată,în acest din urmă context, față de 8 conducători auto s-a luat măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Alte exemple semnificative:

 La data de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secței 6 Poliție Rurală Florești au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Săvădisla, cercetat în cadrul unui dosar penal, întocmit ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 Cel în cauză a fost depistat în timp ce se deplasa cu un moped pe DJ 107M, din direcția Săvădisla spre Cluj-Napoca, fără a deține permis de conducere.

 Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea valorii alcoolemiei în sânge.

 Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

 * 

La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au depistat un conducător auto, în vârstă de 54 de ani, din Republica Moldova, în timp ce se deplasa pe DJ 108A, în afara localității Vânători, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, polițiștii continuând verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh