19
Vi, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul polițiștilor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene, au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

 

S-a acționat cu preponderență pe DN1C E576, fiind o arteră principală și intens circulată în această perioadă.

 

Polițiștii au efectuat peste 800 de testări cu aparatele etilotest și aproximativ 50 de testări cu aparatele Drugtest.

        

Astfel că, au fost întocmite 12 dosare de cercetare penală la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv 10 pentru consumul de substanțe stupefiante și 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar alte 2 pentru alte fapte de natură penală.

 

Totodată, pentru abaterile constate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 23.000 de lei, fiind reținute 13 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

 

în cazul a 13 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare.

 

Vă recomandăm să adoptați o manieră prudentă de conducere, să respectați regulile și indicațiile polițiștilor rutieri, iar dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu vă urcați la volan. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibația alcoolică este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De altfel, cu aceeași pedeapsă se sancționează șoferii care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

 

Conduceți în siguranță!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh