23
Dum, Iun
4 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La data de 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au pus în aplicare 5 percheziții domiciliare, într-o cauză penală privind infracțiunea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În fapt, din cercetările polițiștilor a reieșit că în perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat de 29 de ani, din județul Suceava, ar fi deținut și comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, prin intermediul unui site web.

În urma perchezițiilor desfășurate în municipiul Cluj-Napoca, polițiștii au descoperit și indisponibilizat aproximativ 8.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3, F4 și P1.

De asemenea, au fost ridicați peste 1.731.000 de lei, din care despre aproximativ 526.000 de lei existând indicii că ar reprezenta rambursuri de la firme de curierat și 30.050 de euro.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh