18
Joi, Apr
16 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

REȚINERI DISPUSE DE POLIȚIȘTII SERVICIULUI DE ORDINE PUBLICĂ ÎN CADRUL UNUI DOSAR PENAL CE VIZEAZĂ INFRACȚIUNILE DE FALS INFORMATIC ÎN FORMĂ CONTINUATĂ ȘI FOLOSIREA FUNCȚIEI PENTRU FAVORIZAREA UNOR PERSOANE ÎN FORMĂ CONTINUATĂ

  

La data de 2 aprilie a.c. polițiștii Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați de 55 și 29 de ani, din comuna Iara, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de fals informatic în formă continuată și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată.

 În fapt, în perioada 2022 – 2023, persoanele în cauză, cu atribuții în domeniul silvic pe raza comunelor Iara și Moldovenești, ar fi introdus, fără drept și în formă continuată, date neconforme cu realitatea în aplicația destinată evidenței transporturilor de material lemnos, lezând prin acest fel interesele unor persoane.

 Totodată, în perioada 11.10.2022 – 13.11.2022, bărbatul de 55 de ani, aflându-se în exercitarea atrbuțiilor de serviciu, ar fi emis două avize de însoțire a materialului lemnos, în urma cărora ar fi obținut foloase patrimoniale, incompatibile cu funcția sa.

 În temeiul materialului probator, organele de cercetare penală ale poliției judiciare  au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele celor 2, urmând ca în data de 3 aprilie a.c. aceștia să fie prezentați magistraților pentru luarea altor măsuri preventive.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh