25
Ma, Iun
42 New Articles

POLIȚIA
Typography

La data de 19 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Turda au identificat și reținut pentru 24 ore, doi minori cercetați pentru sărvărșirea infracţiunii de „tâlharie calificată”. 

În fapt, la data de 19 decembrie a.c., în jurul orelor  07:00, o femeie de 62 ani din Turda a sesizat  prin plângere Poliția municipiului Turda,  despre faptul în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiu a fost acostată de două persoane necunoscute, de sex masculin, care, prin folosirea violenței, au deposedat-o de o geantă din care au sustras suma de 36 lei și un telefon mobil, cauzându-i leziuni corporale și un prejudiciu de 100 lei.

În cursul aceleiași zile, în urma investigațiilor efectuate de polițiști, cei doi tineri au fost identificați în persoana celor doi minori, de 15, respectiv 16 ani din municipiul Turda.

Față de aceștia s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „tâlharie calificată”, fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În urma activităților întreprinse de polițiști a fost recuperat și restituit părții vătămate, telefonul sustras.

***

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, polițiștii de investigații criminale recomandă:

 

·       evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate, izolate (câmpuri, parcuri, şantiere, terenuri virane);

·       nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;

 

 

·       păstraţi asupra dumneavoastră cât mai puţini bani lichizi;

·       purtaţi cu grijă geanta, poşeta pe umăr, bine protejată şi cu mâna;

·       daca diverse probleme vă obligă să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să o faceţi prin zone izolate ori neiluminate, precum şi prin zona loclurilor unde se consumă băuturi alcoolice;

·       dacă observați că sunteţi urmărit/ă de unul su mai mulți indivizi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar daca asta presupune schimbarea itinerariului obişnuit;

·       nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice, izolate de către persoane care oferă spre vânzare lucruri ieftine;

 

·       când vă deplasaţi la/de la bancă ori alte instituţii şi aveţi asupra dumneavoastră mari sume de bani, faceţi tot posibilul să fiţi însoţit de o altă persoană de încredere.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh