27
Sam, Apr
1 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageConcursul pentru ocuparea posturilor de membri ai Consiliilor de administrație de la cele două unități subordonate Municipiului Turda s-a finalizat după faza interviurilor. A fost un concurs mult discutat și contestat de unii dintre participanți. Unii dintre candidați au pus la îndoială capacitatea membrilor comisiei de a-i testa iar alții au anunțat, după desfășurarea concursului, că vor contesta rezultatele acestuia. Alții au contestat legalitatea sau moralitatea participării unora dintre candidați, cum este cazul fostului director al RADP, Radu Nechita, aflat în litigiu cu SC DPT SA, societatea pentru care a candidat la accederea în Consiliul de Administrație.

Este vorba de  viitorul SC Turda Salina Durgău SA și al SC Domeniul Public Turda, pentru că viitoarele Consilii de Administrație de la aceste societăți vor putea schimba conducerea executivă a acestora, în anumite condiții, prevăzute de lege. Iar în condițiile unui șomaj pronunțat, cum este cel din zona noastră, la Turda și Câmpia Turzii, aceste două societăți sunt două furnizoare de locuri de muncă, este adevărat, mai mici decât Primăria municipiului Turda care este, de fapt, principalul angajator din oraș, lucru cu totul și cu totul nefiresc.

După ce în faza inițială, din cei 49 de concurenți au fost eliminați 12 pentru ”lipsă documente pentru justificare experienţa managerială” și ”studiile absolvite nu corespund cerinţelor specifice” ori chiar ”documentele depuse pentru justificarea experienţei manageriale sunt irelevante”, s-a trecut la faza interviurilor unde fiecare dintre membri comisiei de selecție în vederea aplicării OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice – formată din patru consilieri locali Florin Bugnar (PDL), Ovidiu Micu (PNL), Emil Molnar (PSD), Csep Leyla (UDMR) şi Carmen Kollar, ca şef Birou Resurse Umane în Primăria Municipiului Turda – a acordat note iar apoi s-a făcut media pentru a putea fi stabilit punctajul obținut de fiecare candidat.

Și iată mai jos rezultatele, așa cum au fost publicate deja, pe site-ul Primăriei Municipiului Turda:

TABEL privind rezultatele finale obţinute de către candidaţi în urma procedurii de selecţie pentru Consiliul de Administraţie al  SC TURDA SALINA DURGĂU  SA

Nr. crt

 

Numele si prenumele

Punctaj final

1

APAHIDEAN DORIN

3,93

2

BACIU  MARIA SIMONA

4,35

3

BICHIS SORIN VIOREL

4,00

4

BÎNDEAN  MELANIA

2,11

5

BURCIU  CRISTINA

3,23

6

CRISAN RADU COSMIN

4,41

7

CULCUS  MARINEL

3,76

8

FĂGĂDAR CORINA

3,36

9

FARCAS  TRAIAN

4,08

10

FELEZEU CALIN VALENTIN

3,68

11

FLOREA GHEORGHE SORIN

3,30

12

HUSAR AXENTE

2,63

13

IANCHIS GHETE IULIA

2,45

14

LUCA DINU MARCEL

2,32

15

MATEI  CRISTIAN OCTAVIAN

4,41

16

MORAR ANDREEA VERONICA

4,30

17

MORAR OLGA ELENA

2,13

18

OLTEAN AUGUSTIN CORNEL

2,26

19

RUS VIRGINIA RODICA

3,21

20

SABĂU IOAN SORIN

3,70

21

SZEKELY  ISTVAN

4,30

22

SFÎRLEA  IOAN

2,85

23

TOPÂRCEANU IOAN RADU

3,78

24

TOT VASILE SIMION

3,41

25

ZAHAN IOAN DANUT

2,50

 

TABEL privind rezultatele finale obţinute de către candidaţi în urma procedurii de selecţie pentru Consiliul de Administraţie al SC DOMENIUL PUBLIC TURDA  SA

 

Nr. crt

 

Numele si prenumele

Punctaj final

1.

BICHIS  SORIN VIOREL

4,06

2.

COJAN ROBERT FILIP

2,98

3.

COSTEA  CONSTANTIN

2,82

4.

HADA  GABRIELA

2,73

5.

LUCA DINU MARCEL

2,93

6.

MURESAN VALER

3,10

7.

NECHITA  RADU

3,73

8.

OARGA  VLADIMIR  IOAN

3,70

9.

OLTEAN AUGUSTIN CORNEL

2,45

 

PINTEA VASILE STELIAN

4,37

 

POGACEAN  FEMITA

0

 

POPA  DANA

3,88

 

Notă:  Evaluarea candidaţilor s-a făcut respectând o scară valorică de la 1 la 5, unde 1 este  punctajul minim şi 5 este punctajul maxim.

Faza următoare, în parcursul pentru stabilirea membrilor CA de la cele doua societăți turdene cu capital de stat, va fi supunerea la vot a fiecărui candidat trecut prin filtrul comisiei și declarat admis, astfel ca, până la urmă, din cei 37 de doritori să rămână câte 9 în fiecare CA. Deja a și fost anunțată o ședință a Consiliului Local Turda, pentru săptămâna viitoare, în cadrul căreia consilierii vor da un vot politic, ținând mai mult sau mai puțin seama de raportul comisiei întocmit în urma concursului. Astfel că, majoritatea fiind deținută de PDL+UDMR+PNL (13 consilieri) cărora lise vor adăuga, foarte probabil trei consilieri PP DD, în frunte cu viceprimarul Lucian Varo, vor fi cei care își vor impune oamenii în respectivele Consilii de Administrație, cu 16 voturi din 21.

Ceea ce pare evident, este faptul că vor exista foarte mulți nemulțumiți, în rândul celor care nu vor intra în CA-uri, astfel încât trebuie să ne așteptăm la un adevărat val de contestații care ar putea prelungi foarte mult investirea cu depline puteri a noilor Consilii de Administrație.

Pin It