04
Lun, Mar
13 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageMinistrul turismului, Maria Grapini a făcut joi, 21 martie, o vizită de lucru la Turda. Motivul principal al prezenţei ministrului în oraşul de pe Arieş a fost vizitarea Salinei Turda. Ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a fost invitată să viziteze unul din cele mai importante obiective turistice din Transilvania, de către Mircea Irimie, deputatul de Turda. La intrarea în Salina, ministrul a fost întâmpinat cu pâine şi sare.

Directorul Salinei Turda, Ovidiu Mera i-a prezentat apoi doamnei ministru, după cum spun mulţi, minunea din adâncuri. Rând pe rând, Maria Grapini, a vizitat sala Thumbnail imagede tratament a salinei, sala ecourilor, crivacul, apoi s-a declarat pur şi simplu uimită de cum arată minele Rudolf şi Terezia: ”Sunt foarte impresionată, asta este foarte clar. Sunt impresionată, iată că e un exemplu viu, sigur mai avem şi în altă parte, dar aici e unicitatea pe care o are salina. Trebuie să se dezvolte aici proiectul pentru că ar fi păcat să nu valorificăm ce avem doar noi, fiecare ţară are ceva specific dar dacă asta avem, trebuie să le valorificăm. Îi felicit pe cei care au avut iniţiativă, vă felicit (n.a. către directorul Ovidiu Mera) pentru că am simţit că puneţi mult suflet şi continuaţi cu proiectele, aici trebuie neapărat în jurul salinei să graviteze şi Centrul Spa, trebuie să punem accent pe prevenţie de sănătate nu numai pe tratament şi pe prevenţie trebuie să facem câteva centre de prevenţie pe lângă cel de tratament de aici”, a spus ministrul delegate.

Thumbnail imageDespre proiectele de dezvoltare a acestui obiectiv dar și despre turismul din zonă în general, ministrul Maria Grapini a afirmat: ”E o şansă pe care o daţi oraşului şi locuitorilor. Împreună putem scrie proiecte pentru 2014-2020 pentru că trebuie bani mulţi ca să faci ceva, dar există şansa anul acesta să le scriem şi să dezvoltăm să fie un adevărat orăşel de prevenire şi tratament în Turda, dacă s-a dezindustrializat să trecem în cealaltă parte cu prevenţie şi tratament în sănătate pentru că ne ajută natura şi este foarte bine că aţi valorificat-o”, a punctat Grapini.

Alături de deputatul Mircea Irimie, au mai însoţit-o pe doamna ministru în salină şi membri ai Partidului Conservator din Turda. La final Maria Grapini le-a promis că Salina Turda va fi promovată şi la târgurile internaţionale de turism la care va participa România. Singura condiţie impusă de ministru a fost ca reprezentanţii salinei să îi trimită cât mai curând o serie de fotografii cu Salina Turda.

Pin It