19
Vi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Niciodată Sala Mare a Primăriei Turda nu a fost mai plină la o conferință de presă ca  vineri, de la ora 13, când a fost programată cea prilejuită de Semifinala Eurovision ce va avea loc în Salina Turda.

Primul care a vorbit a fost reprezentantul gazdelor, Cristian Matei, care i-a salutat pe toți și le-a urat bun venit: „Faptul că sunteți în  număr atât de mare arată importanța evenimentului pe care noi îl găzduim. A fost nevoie de mult curaj și se pare că l-am avut. Această conferință de presă reprezintă debutul acestei premiere absolute, și, cum spuneam,  de mare curaj, care va avea loc la Turda. Vreau să mulțumesc celor două echipe, ale primăriei și Televiziunii Române, foarte implicate, și care, de o săptămână, desfășoară o muncă titanică, de transportare a câtorva zeci de tone de cablu în subteran. Vreau să mulțumesc tuturor factorilor implicați în organizarea acestui mare eveniment care, practic,  pune Turda pe „buzele” tuturor în Europa și întreaga lume”. Este un deziderat al nostru, al locuitorilor Turzii, al administrației locale, ca Turda, prin tot ceea ce face, atât în plan turistic cât și economic, să apară peste tot și să aibă o dezvoltare extraordinară în anii care urmează”, a declarat primarul Cristian Matei.

La rândul său, Doina Gradea, directorul interimar al TVR a ținut să sublinieze curajul primarului Matei, pentru decizia de a se implica în organizarea acestei semifinale a Eurovision și a convins Consiliul local Turda să aloce suma de 30.000 de euro pentru realizarea evenimentului în subteranul Salinei Turda: „În primul rând aș dori să vă mulțumesc, domnule primar, pentru curajul pe care îl aveți, pentru faptul că ne-ați invitat, când ați auzit că organizăm semifinalele Eurovision în țară. A fost ideea și propunerea dânsului. Când am aflat de această propunere am zis „este cel mai curajos om, nu știu dacă noi avem curajul să organizăm acest eveniment”. Am stat, am calculat și am decis foarte repede că, dacă vrem să scriem istorie în televiziunea română, în cea europeană, aici o scriem. Este o premieră europeană în istoria Eurovision ș doresc să vă mulțumesc și vă declar cel mai curajos primar”, a spus directorul interimar TVR care a mai precizat că a ales pentru semifinale 5 locații speciale, unde există studiouri teritoriale ale TVR, pentru că aceste studiouri merită acest lucru, mai ales că a fost ideea lor.

Gradea a mai subliniat că se va filma cu 6 camere care, fiecare, sunt conectate cu 600 de metri de cabluri la carele de transmisie de la suprafață.

Au mai vorbit, în cadrul conferinței de presă cei doi foarte simpatici prezentatori, Diana Dumitrescu și Cezar Oatu, care au glumit pe seama răcorii din Salină dar și-au manifestat convingerea că totul va fi în regulă.

Finalul a aparținut întrebărilor ziariștilor și răspunsurilor dat de organizatori.

Una dintre cele cinci semifinale ale concursului naţional Eurovision va avea loc, în 11 februarie, la Salina Turda, judeţul Cluj, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri

 

 

 

 

.

Pin It