25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 dan-muresan-handbalProfesorul de sport Dan Mureșan, fost jucător de handbal în prima divizie a țării, la echipe de vârf ca Știința Bacău și Dinamo București, în anii 70, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește handbalul de performanță de la Turda. Dan Mureșan a urcat pe locul al treilea, asemenea celor de la Potaissa Turda în urmă cu câteva zile, însă el făcea acest lucru în 1979, ca și component al formației Știința Bacău, având colegi mai mulți campioni mondiali, Cristian Gațu, Ghiță Licu, Gheorghe Gruia. ”Erau alte vremuri”, oftează nostalgic profesorul Mureșan, care susține că a stat de vorbă cu mai multe persoane din conducerea actuală a echipei de handbal băcăuane, când au făcut deplasarea la Turda, și crede că jucătorii de la Turda vor fi foarte greu de ținut aici pentru că multe alte echipe potente financiar din țară îi vizează pentru eventuale transferuri.

„Spun asta în cunoștință de cauză pentru că am jucat la Bacău cinci ani iar la București trei și am stat de vorbă cu conducerea băcăuanilor și am impresia că jucătorii sunt vânați de alte echipe. (…) Este o treabă care s-a obținut foarte greu, acest loc III. Alții muncesc o viață și nu pot să realizeze ceea ce au reușit conducătorii și echipa de handbal Potaissa Turda. Trebuie să avem grijă de ei, mai ales că domnul Gal a refuzat postul de antrenor al echipei naționale de handbal a României”, susține profesorul Dan Mureșan.

El mai spune că formația formată din frații Gal și președintele ACS Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, trebuie să fie menținută ”sudată”, lipsa unuia dintre cei trei urmând a se dovedi catastrofală pentru angrenajul de la conducerea echipei care a obținut locul al treilea și medaliile de bronz în campionatul național de handbal al României.

”Avem o competiţie, şi mă refer aici la handbal, în care am avut o tradiţie la Turda şi iată că se adevereşte că am fost buni odată şi am avut oameni de valoare în Turda la handbal, prin faptul că fraţii Gal şi domnul Sâsâiac au pus bazele unei echipe pe care multe municipii reşedinţă de judeţ din ţară ar dori să o aibă dar nu o au. Și vreau să trag un semnal de alarmă ca pe această cale, să se facă o masă rotundă cu cei îndreptăţiţi să vorbească despre handbal în acest municipiu şi să se ia o decizie în aşa fel încât echipa aceasta să supravieţuiască, să meargă înainte, să se acumuleze alţi jucători pentru că, odată cu câştigarea acestui loc trei, o să fie foarte dificil să mai ţii jucătorii care, deja, prind aripi şi pe care deja celelalte echipe au pus ochii”, avertizează Dan Mureșan.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh