28
Joi, Mar
22 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am rămas datori cititorilor noștri cu o veste extrem de bună: la Turda s-a înființat, deja, un club de handbal feminin, iar selecția primelor grupe de fete urmează să aibă loc în curând. Nu ne-am grăbit să handbal fete turdascriem despre acest eveniment excepțional pentru copiii noștri, tocmai pentru a-i da importanța cuvenită. Este punctul zero al unei istorii sportive pe care urmașii noștri or să o consemneze peste ani și ani, iar asta ne bucură peste măsură.

Clubul a fost înființat de un inimos tătic, iubitor de sport și, mai ales, de handbal, care s-a trezit în imposibilitatea de a le oferi celor două fiice ale sale posibilitatea de a practica acest sport. Kiss Attila, cunoscut în mediul de afaceri turdean pentru ascensiunea afacerii pe care a pus-o pe picioare în zonă – societatea care comercializează produse de igienă KPA Clean - este cel care a pus bazele acestui nou club, alături de două reprezentante ale sexului frumos, Adelina Adorian și Maria Toth.

Primii pași ai lăudabilului proiect a fost prezentat de Kiss în cadrul unei conferințe de presă în care i-au stat alături Ioana Nistor, jurist, care se ocupă de marketing-PR și Bogdan Brad, tânărul antrenor cu care acest club pornește la drum, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babes-Bolyai.

„Ideea înființării unui club de handbal-volei pentru fete mi-a de venit în anul 2018, undeva prin luna mai. Am hotărât să gândesc mai profund această idee și să fac ceva pentru fetițele mele, Eu am trei fete și am zis să facem ceva și pentru fetițele mele dar și pentru restul  fetițelor din Turda și nu numai, să le dăm ocazia să lase tabletele și telefoanele departe, să facă mișcare, să alerge  și să facă, de ce nu, performanță. Momentul de față putem spune că acest club este înființat funcțional în proporție de 95% restul detaliilor fiind în curs de rezolvare, ceea ce privește locațiile de joc, contracte cu sponsorii noștri, cu prietenii noștri cu cei care ne susțin”, a declarat Kiss Attila la prima întâlnire cu presa. „Vom forma două echipe de câte 20 de jucătoare la categoriile de vârstă 8-10 ani și respectiv 10-12 ani, cu fete din Turda, Câmpia Turzii și împrejurimi. Antrenamentele vor avea loc luni, miercuri și vineri de la ora 17 la 19 la Sala de Sport a Școlii „Ioan Opriș” din Turda. În scurt  timp vom avea și un antrenor secund, vom începe cu joaca, cu distracția, abia mai apoi urmând să lucrăm la tehnică și altele”, ne-a informat președintele Kiss, care a dezvăluit și dorința celor care au pus bazele acestei formațiuni sportive, aceea de a crește tinere handbaliste cu care, peste ani, să se poată face performanță în domeniu, așa cum, în ultimii ani, au reușit băieții de la AHC Potaissa Turda.

La rândul său, șefa departamentului marketing-PR, Ioana Nistor, a spus: „Am acceptat postul de director de marketing,  Din dorința de a dezvolta acest departament care mi se pare foarte important, deoarece  funcționabilitatea și performanța  se vor clădi  strict pe susținerea financiară Sporturilor noștri sponsorii vor putea fi atât persoane juridice cât și persoane fizice, vom pune accent și pe brandul Arieșul Turda, vom asigura echipamente inscripționate cu sigla clubului și a sponsorilor”, a arătat Ioana Nistor.

Lucrul efectiv cu micuțele sportive va fi asigurat de antrenorul Bogdan Brad, aflat în anul trei la master. Acesta ne-a spus: „Îi mulțumesc domnului președinte că a avut încredere în mine, eu fiind așa tânăr, cred că orice tânăr care își dorește să devină antrenor s-ar bucura să aibă această oportunitate. Am jucat și eu handbal, timp anunt preselectie handbal fete de șapte ani. Vreau să mulțumesc și domnului Oroian Aurel că a avut încredere în mine, m-a ajutat foarte mult și carieră, atât ca sportiv cât și ca student. Îmi      plac foarte mult copiii, cred că am priză la ei. Invit fetițele care doresc să facă handbal să vină alături de noi, să facem, în primul rând mișcare, iar mai apoi, de ce nu, performanță sportivă”, și-a expus planurile antrenorul Bogdan Brad.

Kiss a mai ținut să precizeze: „O să avem un buget al clubului foarte sănătos, clădit de persoanele care sunt în jurul nostru. Nu dorim să fim relaționați cu niciun fel de organizație politică, fie de dreapta, fie de stânga. Nu vom solicita finanțări de la bugetul local. Părinții fetițelor vor trebui să plătească o cotizație lunară de 50 de lei. În momentul în care intrăm în competițiile de junioare, fiecare fetiță din lot va fi remunerată”.

Așadar, părinții fetițelor care doresc să facă handbal, trebuie să știe că preselecția va avea loc sâmbătă, 11 mai 019, de la ora 10.00 la sala de sport din spatele Primăriei comunei Mihai Viteazu. Transportul este asigurat cu autobuz care pleacă din stația Mr. III și va opri în stațiile de la Materna, Micro I, Dedeman. Pot fi înscrise fetițe din zona Turzii, născute în anii 2007, 2008, 2009 și 2010.                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh