17
Lun, Ian
50 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image„Extraordinara” de lunea trecută a avut pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al societăţii comerciale sportive Fotbal Club Arieşul Turda, societate pe acţiuni. Proiectul de majorare a capitalului a fost din iniţiativa consilierului Doru Anca, peremistul anexând proiectului şi un raport de specialitate în acest sens, semnat de administratorul public Radu Crişan.


Conform respectivului raport, „posibilitatea majorării capitalului social este prescrisă de textul articolului 212, alineatul (1) din Legea 31/1990, republicată, privind societăţile comerciale”, alineat conform căruia „Societatea pe acţiuni îşi va putea majora capitalul social, cu respectarea dispoziţiilor prevăzute pesntru constituirea societăţii”. De asemenea, potrivit articolului 92 din aceeaşi lege, „Capitalul social nu va putea fi majorat şi nu se vor putea emite noi acţiuni până când nu vor fi fost complet plătite cele din emisiunea precedentă”. Raportul de specialitate n-a scăpat din vedere nici prevederile articolului 36, alineatul 2, litera „a” din Legea 215/1991 (legea administraţiei publice locale), alineat unde se precizează că forul legislativ turdean are, printre alte atribuţii, şi „organizarea şi funcţionarea instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi ale societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes local”. Mai important, la litera „c” a aceluiaşi alineat se spune că forul legislativ „exercită, în numele unităţii administrativ-teritoriale, toate drepturile şi obligaţiile corespunzătoare participaţiilor deţinute la societăţi comerciale sau regii autonome, în condiţiile legii”.
Luând în considerare acest raport de specialitate şi, mai cu seamă, prevederile articolului 92 din Legea 31/1990, consilierii turdeni i-au adus aminte iniţiatorului proiectului că printre acţionari, există unii care mai au nişte obligaţii de plată faţă de S.C. F.C. Arieşul S.A., în conformitate cu calitatea de acţionari pe care o deţin. Anca a promis că va înmâna somaţii de plată acţionarilor în cauză şi că la data de 1 septembrie se va prezenta cu un raport care să confirme că situaţia a fost rezolvată.
Prin însuşi raportul de specialitate semnat de iniţiatorul proiectului, Doru Anca amotivat necesitatea acestei majorări de capital ca fiind necesară pentru menţinerea funcţionalităţii echipei de fotbal în eşalonul secund, având în vedere că necesarul financiar pentru un an competiţional în Liga a II-a se ridică la proximativ 1,6 milioane de lei. În plus, chiar dacă valoarea capitalului social propus se ridică la 2,13 milioane de lei, în acelaşi raport de specialitate pe care îl şi semnează, Anca susţine că anumite probleme de natură organizaţională ale acţionariatului au impus o reducere a acestui capital la momentul înregistrării la ORC. Astfel, consiilierul PRM a propus o majorare a capitalului cu 500 de mii de lei.
Consilierii n-au zis „nu”, cu condiţia ca acţionarii care vor primi somaţii de plată să îşi achite datoriile. Chiar articolul 2 al proiectului de hotărâre stipulează că „se aprobă iniţial plata sumei de 250.000 lei, plata parţială din contribuţia Consiliului Local al Municipiului Turda la capitalul social majorat al SC Fotbal Club Arieşul SA, în condiţiile respectării aricolului 92 din Legea 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv toţi acţionarii să achite integral contravaloarea acţiunilor din emisiunea precedentă”. Iar de la data adoptării prezentei hotărâri, capitalul social este deţinut de către acţionariat astfel:
- Consiliul Local al municipiului Turda – 19.695 acţiuni (92,336 %) în valoare de 1.969.500 lei;
- S.C. Reea Procons Serv S.R.L. – 394 acţiuni (1,864 %) în valoare de 39.400 lei;
- Vasile Călugăr – 492 acţiuni (2,308 %) în valoare de 49.200 lei;
- Miron Gherman – 296 acţiuni (1,385 %) în valoare de 29.600 lei;
- Dorel Corpodean – 296 acţiuni (1,385 %) în valoare de 29.600 lei;
- şi, nu în ultimul rând, Asociaţia Sportivă Fotbal Club Arieşul Turda – 157 acţiuni (0,738 %) în valoare de 15.700 lei;

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh