29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O minunăție de copil frumos și deștept, cu ochi de un albastru fascinant, s-a impus în ultimii ani ca un pasionat competitor în cursele de viteză pentru vârsta sa, dând speranțe tuturor celor care îl cunosc că va lucian babaioanaurca, în continuare, pe treptele gloriei în motorsport.

„Peste 430 de piloți de karting și-au dat întalnire la Lonato del Garda (10-11-12 octombrie), la 30 de minute de Brescia, pe cel mai tare circuit de Karting din lume. În patria automobilismului, un puști din Turda de abia 11 ani, Darius Babaioana a decis ca anul acesta sa dea deoparte olimpiada de matematică pentru visul ce i s-a năzărit la 4 ani, drumul spre F1”, titra zilele trecute site-ul Eurosport.

Darius Babaioana, elev în clasa a V-a, moștenește pasiunea pentru viteză a tatălui său, Lucian Babaioana, un împătimit al vitezei pe patru roți. Campion național la karting FRK, clasa Mini, Darius e dorit deja de echipe din Italia, care îl urmăresc pe constant pentru un contract. Ceea ce nu ar fi o problemă, mama sa, Alina, iubind Italia după ce a locuit acolo ani în șir, chiar în zona lacului Garda, acolo unde, acum, se întoarce alături de copilul său  cel mare pentru o competiție de primă mărime la karting. Un sport scump, însă Darius beneficiază de întregul sprijin al familiei cu afaceri în diferite domenii. Nici Darius nu este străin de Italia, patria celei mai iubite echipe din Formula 1, Ferrari, întrucât anul a făcut parte din trupa Revolution Motorsport.

Revenind la evenimentul de actualitate, să precizăm că, așa cum arată jurnalistul sportiv clujean, Cristi Cucolaș, Sebastian Vettel este un pilot care se antrenează constant la Lonato, un circuit care este epicentrul kartingului în Europa. „Și Felipe Massa, fostul pilot F1, e reprezentantul Forului Internațional la aceasta competiție. Cu o săptămână înainte de ROK Cup, Sebastian Vettel, pilotul Ferrari, cel mai tânăr pilot intrat în Marele Circuit s-a antrenat pe circuitul de la Lonato săptămâna trecută”, scriu cei de la Eurosport. Verstappen și Leclerc, azi doi dintre principalii protagoniști în Marele Circ, au trecut, la timpul lor, prin ROK Cup, așa cum o face acum turdeanul nostru, Darius Babaioana, căruia îi ținem pumnii.

Visul micuțului Darius Babaioana este unul mare: să ajungă să concureze în Formula 1. Dacă nu, spune el, se va mulțumi și cu meseria de medic!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh