19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Duminică, de la ora 18, Potaissa Turda a primit vizita elvețienilor de la BSV Berna, într-un meci contând pentru etapa optimilor de finală a Cupei Challenge EHF la handbal masculin.potaissa berna handbal

Returul cu elvețienii de la BSV Berna se anunța unul de mare luptă, așa cum anticipaseră antrenorul Horațiu Gal și președintele Flaviu Sâsâeac înaintea partidei, după ce turdenii au câștigat partida tur cu scorul de 36 la 33.

Potaissa învinge Berna, 36 la 33, și are prima șansă la calificare!

  Elvețienii au început deciși să-și apropie victoria și au condus pe tabele de marcaj timp de 21 minute. În minutul 22, Potaissa egalează la 13, prin Daniel Pop, dar abia în minutul 24 reușește să treacă la conducere, scor 15-14, prin golul înscris de Talas.

Statistica primei reprize indică în dreptul formației turdene 27  de șuturi la poartă din care s-au înscris 19 goluri, în timp ce adversarii lor au reușit 18 goluri din 26 de șuturi. Performerii Potaissei din prima parte a partidei au fost Milos Dragas, cu 5 reușite, Ghiță și Szoke  cu câte 4. Rohozneanu a înscris o dublă iar Cântec, Pop, Talas și Thalmaier au marcat câte un gol.

Milos Dragas reușește desprinderea la două puncte după primul atac din a doua repriză, 20-18. Tricolorul Roland Thalmaier este eliminat două minute, dar Irimuș închide poarta iar Szoke înscrie de două ori consecutiv în poarta elvețienilor ducând sorul la 23-21.

În minutul 40 elvețienii egalează la 24, după două aruncări de la 7 metri dictate de brigada franceză de arbitri împotriva „Magnificilor”. Minutul 42, dintr-un al treilea 7 metri, elvețienii preiau conducerea, 24-25.

La acest scor, antrenorul Horațiu Gal cere time out, în încercarea de a aduce mai multă luciditate în apărarea echipei sale, dar în minutul 45, elvețienii pun două goluri între ei și turdeni, scor 24-26. Un  minut mai târziu, Turda egalează la 26, dar nu pentru prea mult timp, pentru că Berna duce scorul la 26-28 în minutul 48. Ba mai mult, în minutul 50 scorul este 26-29 pentru elvețien, moment în care Berna rămâne în doar 6 jucători de câmp pentru două minute. Cei de la Berna au lungit atacurile cât mai mult, iar în minutul 53 iau avans de 4 goluri, scor 26-30. Turdenii nu au mai înscris timp de douăzeci de minute, din minutul 24, până în minutul 54, când Szoke marchează de la 7 metri. Minutul 55, scorul este 28-30, dar un minut mai târziu, Berna marchează, scor 31-28. Până la final s-au dat lupte eroice între jucătorii celor două partide, fără ca oaspeții să slăbească vreo secundă presiunea.

În minutul 59 scorul era 33 la 32, dar cu 40 de secunde inainte de final elvețienii au iar trei goluri avans. Time out al lui Horațiu Gal pentru gestionarea ultimelor secunde ale partidei. Scor final 33-35 și Potaissa este în sferturile de finală ale Cupei Challenge EHF.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh