18
Joi, Apr
16 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Magnificii” atacă returul campionatului Ligii Naționale la handbal masculin, după o perioadă de pregătire fructuoasă. Prima partidă din retur, se va disputa, conform calendarului stabilit de Federația Română de handbal pentru Ligaretur Zimbrilor, la Sf.  Gheorghe, în Sala Sepsi Arena, miercuri, 3 februarie 2021, de la ora 18.25.

Meciul în care AHC Potaissa dă piept cu SCM Politehnica Timișoara, contând pentru etapa a 16-a, va fi transmis în direct de postul național de televiziune, TVR 2.

Handbaliștii turdeni atacă partea a doua a campionatului de pe poziția secundă în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu 36 de puncte acumulate în 14 partide, adică o medie de 2,5 puncte pe meci. Interesant este că, din cele 36 de puncte, cele mai multe, 21, au fost obținute în deplasare, iar 15, în meciuri considerate acasă. Însă este deplasat să vorbim de meciuri acasă sau deplasare când, din cauza pandemiei, partidele din turul campionatului s-au desfășurat fără public, iar turdenii au fost nevoiți să joace numai în deplasare, în

Sala Kati Szabo, Sepsi sau  Sala Polivalenta din Sf. Gheorghe, ori în Sala Apollo sau Polivalenta din București.

Iar această situație va continua, până când autoritățile sanitare și Federația Română de Handbal vor reuși să adopte un alt protocol, care să deschidă sălile de sport publicului iubitor de handbal.

La doar o zi după partida cu timișorenii, „Magnificii” vor da piept cu Steaua București, aflată în acest moment pe locul 6, cu 21 de puncte, joi, 4 februarie, de la ora 18:25, tot în Sala Sepsi Arena, meci transmis în direct de același post de televiziune, TVR 1.

În prima parte a campionatului Ligii Naționale la handbal masculin, AHC Potaissa Turda s-a remarcat ca cea mai prolifică echipă din România, reușind să înscrie nu mai puțin de 421 de goluri, o medie de 30 de voturi pe meci, ceea ce spune foarte mult despre apetitul formației turdene pe faza de atac. În comparație cu ocupanta locului întâi, campioana en-titre, Dinamo București, „Magnificii” au înscris cu 44 mai multe goluri, însă nu este mai puțin adevărat că bucureștenii au cu 70 de goluri mai puțin primite.

Dealtfel, AHC Potaissa Turda a obținut 12 victorii, în prima parte a campionatului, și a suferit doar două înfrângeri, cu Steaua București, scor 27-28, și Dinamo București, scor 26 -29, însă nu putem vorbi de un complex față de echipele din capitală câtă vreme turdenii i-au învins pe cei de la CSM București cu scorul de 25 la 22.

AHC Potaissa Turda nu a terminat nicio partidă la egalitate, în primele 15 etape din totalul de 30.

Mult succes, „Magnificilor”!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh