25
Joi, Apr
6 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Fostul căpitan al vicecampioanei naționale la handbal masculin, Potaissa Turda, Nenad Savic, s-a întors în orașul său natal, la echipa care l-a format și pregătit pentru handbalul mare. Este vorba despre o echipă de tradiție din handbalul sârb, fondată în 1956 sub numele de RK Mladost. Schimbat apoi în 1960, în RK Jugović. Retrogradată în 2018, în liga secundă din Serbia, după 3 decenii în prima ligă. Din sezonul viitor, cu Nenad în componența echipei, RK "Jugović" Kać se întoarce la vârfulnenad savic handbalului sârb.

Site-ul oficial al echipei RK "Jugović" Kać titrează, sub titlul „Nenad Savic s-a întors în Jugovic!”:

„Sezonul Super Ligii vine peste noi, prin urmare echipa are nevoie de întăriri cu cunoștințe și experiență, pentru a ne pregăti echipa pentru noi provocări în elită.

Exact genul dorit de întărire este Nenad Savic, care joacă în poziția de pivot și care vine la noi de la vicecampioana României, de la Turda”, își informează echipa sârbă suporterii.

Sârbii prezintă apoi parcursul din cariera lui Nenad, începută chiar la Jugovic, unde a făcut parte din generația europeană de aur care a câștigat Cupa Challenge în 2001, după ce câștigase, în prealabil, numeroase trofee de juniori. După Jugovic a jucat în Voivodina, apoi pentru Ena (HC Enna) și Trieste (Pallamano Trieste) în Italia. A urmat formația română Dinamo București, apoi echipa maghiară Tatabanja, după care s-a întors în România, mai întâi la echipa Satu Mare, iar apoi la Potaissa Turda.

„La Turda a devenit o adevărată legendă, jucând pentru echipă timp de 10 ani, timp în care ridicat deasupra capului, din postura de căpitan, Cupa Challenge, câștigată în 2018, a doua pentru el în carieră. În sezonul abia terminat cu Turda a jucat în EHF European League, iar într-o ligă română extrem de puternică a condus echipa pe locul doi”, titrează sârbii, care concluzionează: „Nenad Savic, un jucător cu renume internațional în handbal, cu o experiență bogată, cunoștințe și calități excelente, dar și o dorință evidentă de a continua seria succeselor în handbal, va fi o întărire uriașă pentru clubul nostru în sezonul ce urmează. Nenad, bine ai revenit la Jugovic al tău!”, a fost primirea făcută cu brațele deschise, la el acasă, pentru căpitanul turdean, Nenad Savic, galdiatorul care și-a pus amprenta pe evoluția continuă din ultimii 10 ani a Magnificilor.

Îi urăm și noi mult succes și o carieră cât mai fructuoasă în continuare, ca jucător, dar și după retragerea care va veni doar când luptătorul sârb o va decide.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh