26
Vi, Apr
1 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

darius babaioanaTurdeanul Darius Babaioana a obținut un rezultat foarte bun, excepțional chiar, la capătul unei curse de karting de excepție.

Darius reprezintă România în CIK FIA Academy Trophy după ce a fost desemnat de Federația Română de Karting să participe în competiția mondială, el fiind campion național la clasa Junior.

În vârstă de doar 12 ani, el a prins top 5 mondial în turneul celor 50 de națiuni, disputat în weekend-ul trecut în Germania, la Wakersdorf.

Competiția, extrem de dificilă, care a reunit cei mai buni 50 piloți de karting,  campioni naționali, din 50 de țări, s-a desfășurat pe parcursul a trei zile!

De parcă nivelul competitorilor nu a ajuns pentru ca acea cursă să fie extrem de dificilă, condițiile meteo au fost infernale, cu o căldură sufocantă, în toate cele trei zile de concurs.

Darius Babaioana a avut de trecut de calificări și manșele obligatorii pentru a prinde finala, alături de alți 29 de piloți.

Talentatul pilot turdean a luat startul de pe poziția a 15-a și a depășit nu mai puțin de 10 adversari, terminând cursa pe locul 5, după ce a reușit și un cel mai bun tur de pistă.

Pilotul turdean care reprezintă România în această competiție de vârf mai are de parcurs încă două etape, programate în 12-15 august Adria (Italia) și 2-5 septembrie Kristianstad (Suedia),  până la finalul CIK FIA Academy Trophy. El ocupă, în prezent, locul 7, cu 11 puncte, din totalul de 50 de reprezentanți ai tot atâtea țări de pe mapamond.

Darius este cotat de specialiști cu șanse la podium, ceea ce ar însemna o performanță deosebită pentru sporturile cu motor din țara noastră.

 

  • - -    - 

 

Până în prezent, Darius, care pilotează un kart cu ramă ”Republic”, de cu motor de 60 cm cubi, cu care poate atinge până la 120 km/h, are în palmares peste 35 de trofee cucerite în țară și străinătate.

Darius Babaioana a început aventura în karting la doar 4 ani, când a luat „microbul” de la tatăl său, un foarte bun pilot de karting și împătimit al volanului.

În cei 8 ani de karting, Darius  a strâns o recoltă bogată de trofee. Concurând de la 5 ani, în primii doi ani a ocupat locul 3 la Campionatul Național și la Cupa României. În 2016, Darius devine Campion Național la Clasa PUFO și câștigă și Cupa Federației Române de Karting. În 2017 trece la o clasă superioară, unde kartul atinge 100 km/h și câștigă un nou titlul de Campion Național. iar la Cupa Federației Române de Karting ocupă locul doi. În ediția 2018, câștigă Cupa FRK și încheie Campionatul Național pe poziția secundă a podiumului.

Darius concurează începând din anul 2017 în cea mai titrată competiție internațională organizată de WSK Promotion.
În 2018, pilotul turdean cucerește locul 4 în Trofeul Internațional Ayrton Senna, unde au concurat peste 300 de piloți de pe mapamond, ceea ce vorbește de la sine despre talentul și determinarea lui Darius. Rezultatele bune continuă și în 2019 clasându-se  pe locul 6 în finala B a Cupei Campionilor WSK.
În plină pandemie, Darius a reușit, anul trecut, să câștige ediția 2020 a Campionatului național de Karting.

Tânărul pilot își dorește să fie primul român care pilotează în Formula I, un vis pe cât de frumos, pe atât de dificil de împlinit.

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh