23
Ma, Apr
10 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Turdenii, în culorile Suediei, dublu duel cu suedezii de la Alingsås HK

 

Potaissa Turda s-a calificat în optimile de finală a Cupei EHF la handbal masculin, după ce a trecut de formația din Kosovo, Besa Famgas, în dublă manșă.

Sorții i-au hărăzit, de această dată, formației turdene un adversar din Suedia, Alingsås HK, cu care va disputa tot două meciuri, în luna februarie a anului viitor.

După cum știu toți iubitorii formației fanion a orașului Turda, culorile Potaissei sunt galben și albastrul, la fel ca cele de pe drapelul Suediei.

 

Besa Famgas, istorie

 

În 16-imi, „magnificii” au pierdut prima partidă, din Kosovo, , scor 28-30,  la pauză, 19-14.

Pentru formația turdeană au înscris Szoke (7 goluri), Thalmaier (6), Cîntec, Dragas, Ghiță și  Dumitriu (3), Talas (2), Ghivil (1).

În meciul retur, după o partidă destul de dificilă în compania aceluiași adversar, turdenii au reușit să învingă la trei goluri diferență, AHC POTAISSA TURDA - KH BESA FAMGAS, 29-26 (13-12).

Pentru echipa turdeană au marcat: Szoke (8 goluri), Ghiță (6), Dumitriu (4), Ghivil (3), Cîntec, Thalmaier și Pințoiu (2), Pop (1) și Talas (1).

 

Suedezii au trecut de HC Tallinn, în 16-imi

 

Adversara din optimi a turdenilor s-a calificat grație victoriei de acasă, la 18 goluri diferență, Alingsås HK - HC Tallinn 36–18 (17–10), în partida retur suedezii reducând motoarele, fiindu-le mai mult decât suficient rezultatul de egalitate obținut în capitala Estoniei, 32-32 (19-17).

Principalul marcator al suedezilor este Mathias Pedersen, care a reușit 22 de goluri împotriva estonienilor, 9 în partida de acasă iar 13 în deplasare!

 

Cine este Alingsås Handbollsklubb?

 

Suedezii cu care vor da piept „magnificii”, vin dintr-un oraș cam de dimensiunea Câmpiei Turzii, clubul lor având culorile alb-albastru.  Au reușit să câștige campionatul suedez de handbal masculin în 2009 și 2014, clasându-se pe locul doi în  alte 4 ocazii de atunci încoace. Ei își dispută meciurile de acasă pe arena Estrad Alingsås, cu o capacitate de 2800 de locuri.

Alingsås HK, pe numele său complet Alingsås Handbollsklubb, a terminat sezonul 2020-2021 pe locul al cincilea în seria de elită masculină, după 28 de partide disputate, înregistrând 16 victorii, 3 egaluri și 9 înfrângeri, cu 786 goluri marcate și 758 primite.

De remarcat că în precedenta sa aventură europeană, sezonul trecut, a evoluat în Liga Europeană EHF, reușind o clasare pe a cincea poziție din șase competitoare, cu 6 puncte obținut din trei victorii și 7 înfrângeri.

Antrenorul formației este Mikael Franzen, unul dintre cei mai mari câștigători din istoria handbalului suedez, cu 7 medalii de aur ca jucător și trei ca antrenor. Se știe că este un antrenor extrem de meticulos, tactic și analitic. Antrenorul suedez deține diploma de EHF Master Coach, care este cea mai înaltă diplomă internațională pentru antrenori, la fel ca și omologul său turdean, Horațiu Gal.

 

 Vârfuri ale Potaissa Turda

 

În sezonul 2020-2021, pentru prima dată în istoria clubului, Potaissa Turda câștigă medaliile de argint în Liga Zimbrilor.

În anul 2018, Potaissa Turda a câștigat Cupa Challenge după ce a eliminat echipe din Kosovo (KH Trepca), Belgia (HC Vise), Norvegia (FyllingenBergen), Islanda (IBV Vestmannaeyr) și Grecia (AEK Atena). Cu un an înainte, Potaissa Turda jucase finala competiției în compania celor de la Sporting Lisabona.

 

Concluzie

 

Cu siguranță că staff-ul tehnic al turdenilor știu toate aceste lucruri și încă altele pe deasupra și vor pregăti, ca de fiecare dată, cât se poate de bine dubla manșă cu suedezii de la Alingsås HK, din optimile Cupei EHF la handbal masculin, ediția 2021-2022.

Partide care, reamintim, vor avea loc în cursul lunii februarie a anului viitor.

 

Citește și:

Antrenorul Potaissei Turda a primit certificatul de Master Coach EHF, cel mai înalt grad în domeniu!

Cupa Challenge EHF este la Turda, cea mai mare performanță sportivă. Cronica unei reușite memorabile!

Președintele AHC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, validat ca membru al Curții de Arbitraj a EHF!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh