19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Turdeanul David Nicolas Varga a câștigat finala Campionatului Național de Box pentru Cadeți, devenind medaliat cu aur și campion național la categoria 46 kg.

Sportivul antrenat de inimosul antrenor Florin Bordi a făcut un turneu foarte bun, reușind o evoluție foarte bună pe întreaga durată a Campionatelor Naționale de Box pentru cadeți, desfășurate la Brăila, în perioada 7-12 decembrie.

Competiția a fost găzduită de Sala Sporturilor „Carantina”, a Clubului Municipal de Box din orașul dunărean.

În sferturi, pugilistul turdean l-a surclasat pe sportivul gazdelor, brăileanul Andrei Stareț, cu 5 la 0.

David Nicolas Varga a reușit apoi să învingă în semifinale, pe Gheorghe Adrian Ivănică, de la Clubul Sportiv de Box Caracal iar în finală, turdeanul nostru l-a învins la puncte pe Alexandru Cosmin Stan de la Clubul Sportiv Călărași după decizia unanimă a arbitrilor în favoarea sa.

Sportivul turdean în vârstă de doar 14 ani, confirmă forma bună din acest an, după ce în luna mai a reușit să câștige medalia de argint la categoria de greutate de 46 de kg, la Cupa României de cadeți la box masculin de la Arad.

„Cred că va fi chemat la lotul național iar conducerea tehnică a lotului de box al României v-a lua decizia dacă Nicolas Varga ne va reprezenta în luna februarie a anului viitor la Campionatele Europene de Box masculin pentru juniori, aceasta fiind ultima sa competiție la cadeți. Îl felicit și vreau să urez tuturor turdenilor care apreciază rezultatele obținute de noi. Trebuie să știe că în spatele unui astfel de rezultat, campion național, la orice categorie de greutate sau vârstă se ascunde multă sudoare, multă muncă, ani întregi de antrenamente epuizante”, ne-a declarat antrenorul Florin Bordi, care a ținut să adauge: „Pentru că se apropie sărbătorile, le urăm tuturor de acasă „Sărbători fericite!”, mulțumim domnului primar, Cristian Matei, pentru implicarea sa totală pentru ca noi să avem o sală de antrenament modernizată și doamnei director Gianina Matei, pentru tot sprijinul  acordat”.

Antrenorul de box turdean a ținut să ne precizeze că în familia campionului de astăzi, pare a exista o genă bună pentru box întrucât și fratele mai mic al acestuia, Iosif Varga, este un sportiv promițător deși are doar 10 ani. Acesta a reușit în acest an o primă performanță, câștigarea Centurii Păltiniș.

În acest an, pugiliștii pregătiți de Florin Bordi au cucerit multe medalii, una mai prețioasă decât alta. Fetele au reușit cinci medalii în Finalele Cupei României, una de argint, prin Alexandra Balmuș, la categoria 80 kg, tineret, și patru de bronz, prin Beatrice Moldovan, la categoria 69 kg, tineret, Alisa Enache, la categoria 64 de kg, juniori, Czala Alexandra, la 81 kg plus, și, nu în ultimul rând, Alexandra Feurdean, la categoria 70 kg, juniori, la prima sa participare competițională.

Antonio Robert Szakacs a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampion național de tineret al categoriei de 48 kg, iar Alin Adrian Crișan a obținut, la rândul său, medalia de bronz la categoria 54 kg, la Campionatele Naționale de Box pentru Tineret, desfășurate la Brăila, la finalul lunii iulie.

Același Antonio Robert Szacacs a câștigat Centura Transilvaniei la tineret, categoria de greutate 48 kg.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh