23
Ma, Apr
10 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Antrenamente

 

Handbaliștii formației turdene de handbal masculin, AHC Potaissa Turda s-au reunit după vacanța prilejuită de sărbătorile de iarnă și pauza din Liga Zimbrilor.

Site-ul oficial al vicecampioanei României din sezonul trecut titrează: „Am început pregătirea sezonului de primăvară! Băieții s-au întors la muncă, după o bine meritată vacanță! HAI TURDA!!! HAI POTAISSA!!!”

 

Convocați la Naționale

 

Nu toți componenții formației turdene s-au bucurat de o vacanță mai lungă , cinci dintre „Magnifici” fiind convocați la Lotul național, unde au jucat o dublă contra reprezentativei Turciei, într-o perioadă în care selecționerul Xavier Pasqual pregătește faza 1 a turneului de calificare la Campionatului Mondial din 2023.

Un total de 14 goluri au fost marcate de jucătorii Potaissei în meciurile naționalei României contra Turciei!

Cristi GHIȚĂ și-a trecut în cont 5 reușite, Roland THALMAIER, 3, și Gabriel DUMITRIU, două. Doar Marius SZOKE nu a marcat în cele două partide însă Alex GHIVIL a debutat în tricoul naționalei cu 4 reușite.

Un al șaselea handbalist de la Potaissa, Roman ZACACIURIN, a fost convocat la prima reprezentativă, însă în cazul său este vorba de echipa națională a Moldovei.

Pentru selecționați urmează cele trei meciuri ( cu Israel, Cipru și Moldova) din turneul de calificare la CM 2023, confruntări care vor avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 7-9 ianuarie, în sala „Horia Demian”.

 

Programul meciurilor din faza 1 a turneului de calificare  de la  Cluj-Napoca:

7 ianuarie ora 15.00 – Cipru-Moldova
7 ianuarie ora 18.05 – România-Israel
8 ianuarie ora 15.00 – Israel-Moldova
8 ianuarie ora 18.05 – România-Cipru
9 ianuarie ora 15.00 – Israel-Cipru
9 ianuarie ora 18.05 – Moldova-România

Biletele sunt deja puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro sau la casele de bilete ale sălii Horia Demian. Un tichet valabil o zi costă 25 RON, în timp ce abonamentul pentru toate cele trei zile costă 60 Ron. Copiii sub 12 ani au gratuitate.
Conform PRO SPORT, toți spectatorii care vor veni la meci (cu excepția copiilor sub 12 ani) trebuie să aibă asupra lor, la intrarea în incinta arenei, unul dintre următoarele documente:

– dovada vaccinării anti-COVID-19 (pentru care au trecut cel puțin
10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), – rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore).
– rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore)
– certificat de naștere pentru copiii sub 12 an.

„Accesul în arenă nu este permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât sau dificultăți de respirație.

La intrare se va efectua un triaj observațional (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată) și se va verifica temperatura”, mai precizează PRO SPORT.

 

Competiții

 

După perioada de pregătire din săptămânile următoare, prima partidă oficială a Potaissei Turda va avea loc pe 31 ianuarie, în etapa cu numărul 16, a treia a returului, în deplasare, cu Dobrogea Sud, liderul clasamentului Ligii Zimbrilor.

Formația de la malul mării începe anul 2022 din poziția de lider, profitând de meciul mai puțin disputat de campioana Dinamo București, de care o separă un singur punct.

Toți suporterii turdeni sunt alături de Magnifici, mai întâi la meciurile Naționalei, iar apoi în campionatul intern și la meciurile din Cupa EHF la handbal masculin, din luna februarie.

Potaissa va întâlni, în competiția europeană, un adversar din Suedia, Alingsås HK.

 

Potaissa începe anul de pe locul IV

 

Potaissa Turda încheie anul 2021 pe poziția a patra a clasamentului, la egalitate de puncte cu Steaua București, formația situată pe poziția a treia. Pe cele două le desparte doar golaverajul, bucureștenii având +43, față de +37 cât au turdenii.

Mai sunt 11 meciuri de disputat din sezonul regulat, 15 etape fiind, deja, disputate.

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh