30
Vi, Sep
23 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting - împins cu bara din culcat 2022 a fost obținută de turdeanul Petru Borbely-Coroban de la Cluj Crusaders.

Între 2 și 7 august, la Budapesta, a avut loc Campionatul European de powerlifting - împins cu bara din culcat (European Bench Press Championship 2022).

Competiția a constat în împingerea de la piept a unei haltere cu greutăți cât mai mari, fiecare sportiv având la dispoziție trei încercări pentru a obține rezultatul cel mai bun.

Sportivul Petru Borbely-Coroban, 70 de ani, originar din Turda, legitimat la clubul Cluj Crusaders, a reușit să obțină medalia de bronz a categoriei Masters 4, -105 kg. Acesta a împins de la piept 105 kilograme, întrecând sportivi din țări cu o tradiție mai bogată în powerlifting, precum Suedia sau Cehia.

Powerliftingul este un sport de forță ce constă în trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) și îndreptări cu bara (deadlift). Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare, respectând regulile de concurs. Este declarat câștigător al probei cel care reușește să ridice cea mai mare greutate și câștigător al competiției cel care, însumând cele trei probe, reușește să totalizeze greutatea cea mai mare. În România, competițiile de powerlifting se desfășoară sub egida Federației Române de Powerlifting (https://www.romaniapowerlifting.ro/), federație afiliată la International Powerlifting Federation (IPF). Campionatul din capitala Ungariei s-a axat doar pe proba de împins din culcat și a fost organizat de European Powerlifting Federation (EPF).

Cluj Crusaders este un club sportiv din Cluj-Napoca fondat în 2010. Anual, sportivi ai Cluj Crusades participă la competiții de powerlifting și formează singura echipa ce reprezintă Clujul în campionatul național de fotbal american. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre practicarea acestor sporturi, puteți să urmăriți Cluj Crusaders pe Facebook (https://www.facebook.com/ClujCrusaders) sau Instagram (@clujcrusaders).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh