22
Sam, Iun
5 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Turdeanca Maria Simina Morar a cucerit cinci titluri mondiale, dintr-un foc, și unul de vicecampioană mondială, la cea de-a 11-a ediție a Campionatului Mondial de KARATE WUKF.

 Desfășurată la Dundee, în Scoția, în perioada 13-16 iulie 2023, competiția mondială a aliniat la start peste 1800 de sportivi și mult mai muli arbitri, observatori și oficiali, numărul total al participanților trecând de 5.000.

Turdeanca noastră, Maria Simina Morar, nu s-a pierdut într-o competiție de asemenea anvergură, ba parcă s-a depășit pe sine însăși.

Ceea ce este foarte greu, având în vedere că Maria este cea mai galonată sportivă turdeană și, foarte probabil, cea mai medaliată din istorie!

Maria Morar s-a impus pe tatami-ul din generoasa sală care găzduiește, de obicei, patinoarul din Dundee, al doilea oraș ca mărime din Scoția, după capitala Edinburgh, la nu mai puțin de 5 discipline.

Tânăr componentă a lotului CS Politehnica Cluj, a cucerit, de această dată reprezentând România, medalia de aur și titlul de campioană mondială la Kata individual, Kata all styles, Kata echipe, Kumite team rotativ și Kumite team shobu sanbon.

Extrem de valoroasă este și medalia de argint și titlul de vicecampioană mondială cucerite la Kumite individual.

Maria Morar este antrenată și susținută în toate competițiile de sensei Kerekes Eva-Eniko, fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile, omul și antrenorul din spatele muncii sale.

Părinții Mariei Morar consideră că Maria îi datorează acesteia parcursul său sportiv de până acum, dar și clubului C.S. Politehnica Cluj și președintelui federației prof dr. Liviu Crisan, iar nu în ultimul celor doi sensei Jozsef Drocsa și Alex Mic pentru antrenamentele de kumite!

Nu este de neglijat că neobosita și luptătoarea sportivă turdeană și-a adus aportul substanțial la pleiada de medalii cucerite de delegația României, care s-a situat, la finalul competiției, pe prima treaptă a podiumului. 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh