18
Vi, Oct
8 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Pilotul turdean Darius Babaioana a câștigat titlul de campion naționale la karting,  Clasa KZ2, și în 2024!

Este doar ultima victorie dintr-o carieră extraordinară începută la vârsta fragedă de doar 4 ani și jumătate. în care și-a trecut în cont 7 Titluri de Campion Național la KARTING toate categoriile de vârstă, cucerind un total de peste  85 de cupe!  

Pentru campionul turdean, 2024, a fost un an competițional cu deplasări externe și în țară, în care, de multe ori, de la avion se alerga direct la pista de karting, cu puține antrenamente înainte de concurs.

Un moment de cumpănă a fost etapa de la Târgu Secuiesc, când Darius a primit vestea că și-a pierdut bunicul, pe Tata Miti, cel care i-a fost alături în karting de la primul pas, l-a susținut și l-a însoțit în aventura din motorsport.

Vestea șocantă l-a pus la pământ dar a concurat cu mult curaj și bărbăție, ca omagiu adus bunicului său.

Dealtfel trofeul de campion național cucerit în acest an este dedicat memoriei acestuia! 

La etapa de Cupă Europeană de la Valvibrata- Italia, a fost lovit puternic de un pilot ce venea din spate, împreună cu kartul său s-a dat peste cap iar Darius a căzut pe pista.

A suferit atunci un șoc puternic care l-a trimis direct la spital și s-a ales cu două degete fracturate!

La o săptămână distanță a concurat, în pofida facturilor suferite, și a câștigat etapa de la Bacău!

Pentru ultima etapă, cea decisivă,  de la AMC Kart Tunari, Darius a ajuns din Portugalia la Budapesta joi noaptea apoi , a zburat din Timișoara la București și din aeroport direct la pista de karting unde pilotul Transkart Racing Turda Turda și-a apărat titlul de Campion Național la clasa regină, KZ2!

În această a șasea etapă, ultima, a terminat pe locul doi al podiumului, însă în clasamentul final Darius Babaioana este pe primul loc iar trofeul ajunge din nou la Turda!

Un nou titlul obținut cu sprijinul echipei tehnice formate din Szell Tibor, Adrian Mihuț și Dichiara Bruno!

Pentru Darius Babaioana urmează o nouă mare provocare, Campionatul Mondial de Karting din Portugalia, la Portimao, peste două săptămâni, un efort financiar, fizic și mental uriaș pentru campionul în vârstă de doar 16 ani.

AȘA S-A SCRIS POVESTEA IN 2024 iar Darius Babaioana le mulțumește sponsorilor, celor care au înțeles pasiunea, talentul și rezultatele lui și au decis să-l sprijine: ASA CONSOLIS, LG TRANS, NORALY, NELLO CONSTRUCT, LĂMUREAN TRANS, FARMEC, STADA,REGIO ESCAVAȚII, ZAPADINA, VOTROM, SERGIU TRANS, MEC DIESEL, CIA ABOLIV!

ECHIPA TEHNICĂ NE-A DAT ARIPI, MULTUMIRI SPECIALE: Szell Tibor, Adrian Mihuț, Dichiara Bruno!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh