29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul Cristian Matei a fost prezent primul antrenament din noul sezon al echipei de handbal AHC Potaissa Turda pentru a transmite un mesaj clar  jucătorilor și antrenorilor acestei formații. După ce le-avorbit jucătorilor, primarul turdean a participat alături de conducerea clubului la o conferință de presă în cadrul căreia a făcut publice mai multe planuri din viziunea sa, legate de dezvoltarea sportului turdean. Alături de el au fost prezenți la întâlnirea cu ziariștii Bogdan Bulgaria, membru al Consiliului Director  al asociației și unul dintre cei mai fideli sponsori ai handbalului turdean, Ovidiu Gal, vicepreședintele clubului galben-albaThumbnail imagestru și, nu în ultimul rând, Flaviu Sâsâeac, președintele clubului de handbal turdean.

Cel care a deschis seria declarațiilor a fost președintele Flaviu Sâsâeac: „Iată că suntem aici să vorbim despre un  nou sezon în liga națională de handbal masculi și a doua participare în cupele europene. Pot să spun că datorăm foarte mult sprijinului avut şi în ciuda celor care au afirmat în ultimul timp că echipa nu va continua, că noua conducere administrativă a oraşului nu va susţine proiectul „Potaissa”, ei bine, eu vă pot spune în acest moment că am fost susţinuţi exact de această conducere administrativă atunci când nu se aştepta nimeni, cu atât mai mult de acum înainte”, a spus Sâsâeac, făcând referire la sprijinul acordat de Cristian Matei în urmă cu trei ani, când Clubul de handbal Potaissa Turda s-a confruntat cu spectrul desființării.

Thumbnail imagePrimarul Cristian Matei a vorbit mai bine de 10 minute pentru a-și expune părerea despre modul în care activitatea clubului de handbal trebuie să continue, subliniind că va sprijini din toate puterile această echipă: „Vreau să vă declar că voi practica un management pro-activ în ceea ce priveşte Primăria Turda. Am început cu o serie de măsuri destul de importante în ceea ce priveşte ordinea publică şi curăţenia în oraş, vom continua cu probleme mai importante, sigur avem un buget destul de vitregit ca pondere, ca mărime, dar noi trebuie să căutăm surse pentru a rezolva toate problemele oraşului chiar dacă bugetul este aşa cum este. Beneficiez de sprijinul câtorva oameni inimoşi şi foarte dăruiţi din acest oraş şi aici aş aminti conducerea echipei de handbal, pe Bogdan Bulgaria, care, atunci când a fost nevoie, a pus umărul şi sunt convins şi mi-a declarat că va fi acelaşi om şi, mai mult, va fi alături de mine în ceea ce priveşte destinele oraşului, va avea o pondere importantă şi îl voi consulta în acţiunile pe care le vom face”, a surprins Matei, știut fiind că Bogdan Bulgaria a fost inițiator al Asociației T 9, care l-a avut pe Andrei Suciu candidat la Primăria Turda. Acest lucru spune multe despre depășirea unor animozități pentru binele comun, pentru Turda.

„De asemenea, aş aminti de Sala Polivalentă care are deja studiul de fezabilitate efectuat, trebuie doar reînoit studiul şi la Ministerul Dezvoltării vom face demersuri încât să începem lucrările şi să obţinem finanţarea pentru această sală care, la acest moment, este programată pentru 2000 de locuri, cam de trei ori cât are această sală (N.R. Sala George Barițiu), dar vom face demersuri să o aducem la circa 3.200 de locuri, una dintre cele mai mari Săli Polivalente din România.  Eu cred că această sală va rezolva multe dintre probleme în ceea ce priveşte competiţiile pe care noi le putem aduce la Turda şi, bineînţeles, echipele de marcă din România să vină cât mai des aici, nu neapărat numai handbal, ci putem să facem şi competiţii în alte domenii sportive”, a declarat Cristian Matei.

Matei a vorbit apoi despre unul dintre proiectele sale, prin care dorește să implice, să atragă un sprijin financiar pentru handbalul turdean cât mai mare dinspre domeniul privat al economiei zonale, pentru aThumbnail image degreva bugetul local de cheltuielile importante cu susținerea echipei din liga națională.

„Acum mă gândesc la această soluţie alternativă pe care am propus-o, să putem mări bugetul de la handbal ca dumneavoastră să vă puteţi desfăşura activitatea în condiţii optime. Această soluţie pe care o voi expune în continuare nu numai că va rezolva problema handbalului turdean dar va fi şi o deschidere către mediul privat, aşa cum spuneam şi în programul meu de campanie: eu doresc să fac o deschidere spre mediile private, spre asociaţii şi fundaţii. Vom duce discuţii de lucru de aşa manieră încât să creăm nişte medii în aşa fel încât turdenii să îşi desfăşoare activitatea. Discutam ca o soluţie alternativă, o invitaţie pe care deja am discutat-o cu domnul preşedinte şi cu cei doi antrenori ... Vom face o invitaţie în Sala Mare a Primăriei Turda tuturor firmelor private din Turda, indiferent că sunt autohtone sau sunt companii multinaţionale şi nu numai, vom avea invitaţi şi de la Cluj, în care vor fi invitaţi actori economici vor fi invitați, alături de conducerea clubului, consilieri locali, poate că şi jucătorii la un moment dat”, a propus Matei.

Primarul Cristian Matei a spus apoi foarte clar că indiferent de ce sume se vor aduna, Consiliul Local va contribui în continuare la susţinere, pentru ca activitatea să funcţioneze.

„Vreau să vă spun că vor contribui şi companiile cu capital local, companiile cu capital UAT Turda, la bunul mers al acestei echipe şi aş vrea să informez cetățenii că vom face atâtea acţiuni menite pentru ca această echipă să existe, chiar dacă acestea vor duce, până la urmă, la degrevarea Consiliului local de aceste sume. Dar această echipă nu are voie să moară, trebuie să meargă înainte. Avem copii destoinici aici, eu am urmărit şi fluxul de cheltuieli, i-am rugat să-mi aducă să vedem ce cheltuieli se fac aici, în principiu vreau să vă spun că nu sunt exagerate. Sigur că circulă tot felul de zvonuri dar aici fiecare om este plătit pe valoarea din echipă, ceea ce mă bucură şi mă face să lupt pentru această echipă”, a mai afirmat primarul turdean.

Thumbnail imageLa rândul său,  Bogdan Bulgaria, unul dintre cei mai importanți susținători ai handbalului turdean, mai ales că fiul său este membru al echipei de juniori vicecampioană națională, a ținut să precizeze: „Am fost de la început alături de ei, din respect şi din admiraţie pentru munca depusă, şi pentru lucrul de calitate pe care l-au făcut întotdeauna, atât domnul preşedinte Sâsâeac cât şi antrenorii. Cât am putut am ajutat şi eu şi firma pe care o conduc la bunul mers al acestei echipe. Sunt şi membru în Consiliul Director însă poate cel mai important rol al meu este să pun umărul şi să ajut proiectul care va fi demarat de domnul primar Cristian Matei care va implica atragerea tuturor firmelor private din zonă, într-o mai mică sau mai mare măsură, aşa cum este normal şi cum ar trebui să se întâmple în toate comunităţile civilizate, ca să ajutăm la dezvoltarea sportului. Aici noi avem marele avantaj că există persoane cu expertiză în oraş, mă refer la domnul preşedinte şi la cei doi antrenori, care ştiu cum şi în ce condiţii trebuie să funcţioneze un club de calitate şi atunci, dacă avem marea şansă ca domnul primar să privească cu simpatie acest fenomen şi dacă dacă vom reuşi să atragem suficiente sume din partea firmelor private, eu sunt optimist că rezultatele şi clubul vor merge în direcţia bună”, a punctat Bogdan Bulgaria, care este, printre altele, directorul ASA Cons România.

Vicepreședintele Ovidiu Gal a vorbit despre începerea pregătirilor și noutățile aduse în sânul echipei: ”Au plecat trei băieți, au venit alții noi, am completat posturile din dorința de a fi echilibrate, lucru pe careThumbnail image o să-l demonstrăm, cu siguranță, în acest campionat. Începem pregătirea, de astăzi avem programate turnee, cantonament… Importantă este liniștea și echilibrul în echipă, la nivelul conducerii, iar în acest an dorim să aducem mai mult echilibru și mai multă liniște în cadrul clubului”, a spus Ovidiu Gal care nu a uitat să mulțumească actualului primar pentru sprijinul acordat echipei de handbal, și în trecut, dar mai ales în prezent și viitor.

La finalul conferinței de presă, președintele Flaviu Sâsâeac a declarat că obiectivul echipei este, în acest sezon, același ca și în precedentele: calificarea în play-off. Acesta a mai dezvăluit că și în Cupele Europene se dorește urcarea cât mai sus, fiind vorba de Cupa Challenge, o competiție în care turdenii se pot afirma.

„Ce poate fi mai frumos decât ca Turda, prin această echipă frumoasă, să fie promovată pe întregul continent?!”, a conchis Flavu Sâsâeac.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh